Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya BERA emekçinin yanında yer aldı

BERA emekçinin yanında yer aldı

BERA emekçinin yanında yer aldı
Okunma Süresi: 2 dk

Bera Holding, bünyesinde bulunan toplam 4 bine yakın çalışanına %20+1000 TL ek zam kararı açıkladı. Yılın ortasında yapılan bu ikinci düzenleme ile düşük gelir bandındaki çalışanlarda ilave yüzde 43 artış sağlanmış oldu.

 

Holding Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada ekteki hususlara yer verildi; “Pandeminin tetiklemiş olduğu ve akabinde Ukrayna-Rusya savaşı ile daha da belirginleşen olumsuz küresel etkiler ışığında, ülke olarak ekonomik tehditlerin hakim olduğu zor bir dönemden geçmekteyiz. Çalışanlarımızın bu vb. belirsizlik ortamlarında iş güvencesinin sağlanması ve ailelerinin benzer olumsuzluklardan asgari şekilde etkilenmesi odak alanımız olmaya devam etmektedir. Böylesine büyük global ve ulusal olumsuzluklara karşın, fedakar şekilde holdingimizi ve ülkemizi büyütmeye devam eden çalışanlarımızın ücretlerini 6 aylık kısa bir sürenin ardından yeniden gözden geçirme gerekliliği doğmuştur. Holdingimiz bünyesinde maaş zamları yıllık olarak belirlenmekte olup, buna mukabil ara dönemlerde zam uygulaması yapılmamaktadır. 2022 yılı başında yapmış olduğumuz %50’lik anlamlı artışa rağmen, çalışanlarımızın maruz kaldığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında ekteki kararların alınması uygun görülmüştür. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm çalışanlarımıza yüzde 20 + 1.000 TL ilave ücret artışı kararı alınmıştır. Özellikle alt ücret bandında yer alan çalışanlarımızı merkezime aldık. Yapmış olduğumuz bu düzenleme ile düşük bantta yer alan arkadaşlarımızda yüzde 43 gibi değerli bir artış oranına ulaşılmıştır. Yeni düzenleme Ocak 2022 tarihine kıyasla toplamda yüzde 83’e varan bir artışa da işaret etmektedir.”

“Bera Holding olarak son yıllarda elde etmiş olduğumuz istikrarlı finansal başarılarımızın çalışanlarımız ile paylaşılması, önceliklerimiz arasındadır. Hedefimiz böylesine zorlu ekonomik koşullarda çalışanlarımızın refah düzeyini artırarak birlikte yeni başarı hikayelerine imza atmak olacaktır” açıklamasına yer verildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız