Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2236 %0.07
53,9351 %0.19
6.298,05 % 1,80
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Yaman: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar hukuksuzdur"

Başkan Yaman: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar hukuksuzdur"

Başkan Yaman: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar hukuksuzdur"
Okunma Süresi: 1 dk

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bekir Yaman “Türkiye gündemi ve Anayasa Mahkemesi(AYM)” konusundaki basın toplantısını gerçekleştirdi 
Bekir Yaman, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar net bir şekilde hukuksuzdur,hukuksuzluktur. Verilen bu karar Anayasanın ihlali ve sivil darbe girişiminin ayak sesleridir" dedi. 
ANAYASAYI HİÇE SAYANDAN 
ADALET BEKLEMİYORUZ
Yaman, "Anayasa mahkemesi yok sayılmaktadır. Yüksek yargı siyasetin içine tam merkezine girmiştir. İktidar ülkeyi kutuplaştırdığı gibi, kendi gibi düşünmeyenleri hukuku bir korku aracı olarak kullanmaya devam etmektedir Yargıtay'ın aldığı bu karar bunun belirtisidir. Anayasa mahkemesi kararlarını beğenmeyebilirsiniz, ancak Anayasal hükmü olan 153. Madde her kurumu açıkça bağlar ve uyma zorunluluğu getirir. Ayrıca Yargıtay üyeleri önce hiçbir kararın altına imzası olmayan bir kişiyi Anayasa Mahkemesi üyesi yapmlarının utancını temizlemelilerdir. Anayasası hiçe sayan bu yargı kurumundan adalet beklemek gibi bir düşüncemiz olmayacaktır" açıklamalarında bulundu. 
MÜCADELE VERECEĞİZ 
Başkan Yaman, Özgür Özel'in bu sivil darbe girişimine karşı bir direniş başlatılmış olup biz CHP örgütleri olarak bu direnişin bir parçası olarak mücadelemizi vereceklerini de söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız