Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4793 %-0.04
51,2782 %-0.63
6.525,99 % -3,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Kavuş; “Berat; Affın, Arınmanın ve Umudun Gecesidir”

Başkan Kavuş; “Berat; Affın, Arınmanın ve Umudun Gecesidir”

Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, ilahi rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak indiği Berat Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tüm İslam aleminin ve tüm hemşehrilerimin gecesini en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.

KAYNAK: Meram Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Berat Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Berat; affa erişme, günahlardan arınma ve ilahi rahmetle yeniden diriliş demektir. Bu mübarek gece; kalplerimizi tövbe ile arındırma, gönüllerimizi sevgi, merhamet ve kardeşlik duygularıyla onarma vaktidir. Yüce Rabbimizin bizlere lütfettiği bu ‘kurtuluş gecesi’, hayatımızı muhasebe etmek ve istikametimizi hayra çevirmek için de eşsiz bir fırsattır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in müjdelediği üzere bu gece, Allah (C.C.) rahmetiyle tecelli eder ve “İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim.” diye seslenir. Bu gece, samimiyetle yapılan dualar yüce Allah’ın katında karşılıksız bırakılmaz. Bizler de bu müstesna vakitte; rızık, şifa ve af dileyen kullarını geri çevirmeyen Rabbimize yöneliyor; Meram’ımızın huzuru, ülkemizin birliği ve tüm insanlığın selameti için dua ediyoruz.

Ancak bu mübarek gece de kalplerimiz bir yanıyla mahzun olmaya devam ediyor. Başta Gazze ve Filistin olmak üzere, dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında yaşayan mazlumların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu mübarek gecenin hürmetine; akan kanın ve gözyaşının dinmesini, zulmün son bulmasını ve mazlumların selamete erişmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Semaya açılan ellerin geri çevrilmediği, tövbelerin kabul olduğu bu mukaddes gecede; dualarımızın Hak katında makbul olmasını diliyor, kıymetli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Gecemiz mübarek olsun.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *