Konya
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5192 %0.07
51,3637 %-0.16
6.851,42 % -0,84
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Ege’den TBMM’deki Apo sloganına sert tepki

Başkan Ege’den TBMM’deki Apo sloganına sert tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege yapmış olduğu yazılı açıklama ile DEM Parti Grup Toplantısı sırasında bazı katılımcıların terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmasına sert tepki gösterdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Başkan Ege açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, DEM Parti Grup Toplantısı sırasında bazı katılımcıların terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atması, şehitlerimizin aziz hatırasına, milletimizin birliğine ve devletimizin temel değerlerine yapılmış ağır bir saygısızlıktır.

"Biji Serok Apo" şeklinde atılan sloganlar, terör örgütü liderini övücü nitelikte olup, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesi kapsamında terör örgütü propagandası suçunun unsurlarını barındırmaktadır.

Bu vahim olayın, Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM çatısı altında gerçekleşmesi ayrıca kabul edilemez bir durumdur. Şehit kanıyla var olan bu yüce çatı altında, terör örgütünü yücelten ifadelerin yer bulması, milli vicdanda derin bir yara açmıştır.

Bizler,

- Aziz şehitlerimizin emaneti olan bu vatanın her karışına sahip çıkan,

Gazilik onurunu taşıyan,

Terörle mücadelede canını ortaya koymuş kahramanlarımızın sesi olarak,bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Yargıya ve Yetkili Makamlara Çağrımız

Bu olay, açık biçimde kamu düzenini ve devletin bütünlüğünü hedef alan bir propagandadır.

Bu nedenle:

🔹 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı derhal resen soruşturma başlatmaya,

🔹 TBMM Başkanlığı’nı, Meclis çatısı altındaki bu eylemlerle ilgili disiplin işlemi ve yaptırım uygulamaya,

🔹 Adalet Bakanlığı’nı, hukukun gereğini yerine getirmeye,

🔹 Tüm siyasi partileri, teröre karşı ortak bir duruş sergilemeye çağırıyoruz.

Şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset yapan, terörü meşrulaştırmaya çalışan her kim olursa olsun, karşısında aziz milletimizi ve vatan sevdalılarını bulacaktır.

Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ve şehitlerimizin hatırasını gölgeleyemeyecektir.

Kahraman Mehmetçiklerimize, Emniyet Teşkilatımıza ve Aziz Milletimize saygıyla.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *