Konya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4666 %0.06
56,3423 %0.01
6.855,02 %-0.07
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Demirel, Konyaspor gündemini değerlendirdi

Başkan Demirel, Konyaspor gündemini değerlendirdi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, futbolun siyasallaşmasını ve Konyaspor’un yaşadığı sorunları değerlendirdi.

Başkan Demirel, Konyaspor gündemini değerlendirdi
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk


İşte Demirel’in açıklamaları;

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemizin birçok alanına sirayet ettiğini görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, bağımsız ve tarafsız kalması gereken futbol kulüplerimizin dahi adeta bir siyasi parti temsilciliği gibi hareket ettiği görüntüsü ortaya çıkıyor.

Milyonlarca insanımızın ortak değeri olan A Milli Takımımızın, AK Parti’nin siyasi içerikli reklam ve paylaşımlarını kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı günleri gördük. Yine Konyaspor’un teknik heyetinin ve futbolcularının AK Parti İl Binası’nda ağırlandığına şahit olduk. Aynı zamanda tüm futbolculara AK Parti il binasında iftar yemeği verildiği günleri de gördük.

Futbol, bu ülkenin ortak değeridir. Bir takımın formasını giyen futbolcu da, tribünde o takımı destekleyen taraftar da hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun aynı renklerin altında buluşmalıdır. Partili, partisiz; farklı düşüncelere sahip milyonlarca insan, futbol sayesinde aynı heyecanı ve aynı sevinci paylaşabilmelidir.

Maalesef bugün geldiğimiz noktada Futbol bir birleştirici güç değil ayrıştırıcı güç haline gelmektedir “dedi.

KONYASPOR’DAKİ KÖTÜ GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK?

Bugün Konya’mızın kanayan yaralarından bir tanesi de maalesef Konyaspor’dur.

Takımımızda yaşanan kötü gidişat her geçen gün daha da derinleşmektedir. Sahada alınan sonuçlar, oynanan futbol ve kulübümüzün içinde bulunduğu ekonomik tablo hepimizi ciddi anlamda endişelendirmektedir.

Konyaspor’umuz bugün ağır bir borç yükünün altında ezilmektedir. Üstelik bu borç yükü son üç başkanlık döneminde adeta katlanarak büyümüştür. Fatih Özgökçen döneminin ilk başında yaklaşık 200 milyon lira olan Konyaspor’un borcu, dönem sonunda 700 milyon lira seviyesine yükseldi. Ömer Korkmaz döneminde ise borç 1 milyar 700 milyon lira seviyesine çıktı. Bugün geldiğimiz noktada, Ömer Atiker döneminde Konyaspor’un borcunun yaklaşık 3 milyar 200 milyon liraya ulaştığını görüyoruz.

Buradan açıkça ifade etmek istiyoruz: Konyaspor’un geleceği bu şekilde yönetilemez!

Konyaspor sadece bir futbol kulübü değildir. Bir siyasi partinin de takımı değildir. Ama maalesef bir siyasi parti takımı haline getirilmiştir. Konyaspor, bu şehrin ortak değeri, milyonlarca insanın gönül verdiği bir markadır. Bu nedenle kulübümüzün ekonomik ve sportif anlamda yeniden ayağa kaldırılması için acilen ciddi ve şeffaf bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır.

Artık kötü gidişata bir son verilmeli, Konyaspor’umuz yeniden güçlü, borçları kontrol altında ve sahada başarı hedefleyen bir yapıya kavuşturulmalıdır. Biz Konyaspor’un yeniden eski görkemli günlerine dönmesini istiyoruz. Çünkü Konyaspor’un başarısı, Konya’nın ortak sevincidir açıklamalarında bulundu."

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız