Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0518 %0.06
56,2671 %0.09
6.635,49 %1.53
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Altay, Hatay'da hasar alan Camiyi restore etmek istiyor

Başkan Altay, Hatay'da hasar alan Camiyi restore etmek istiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu'nun ilk camilerinden Habib-i Neccar Camisi'nin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi

Başkan Altay, Hatay'da hasar alan Camiyi restore etmek istiyor
Okunma Süresi: 2 dk

Altay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen mart ayı toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürütülen yardımlar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu, bu süreci de en kısa sürede atlatacağını vurgulayan Altay, "Geride kalanların, hayatına bir an önce dönmesiyle ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor. Bir taraftan da depremi yaşamayan bizim gibi şehirler için bu da aslında bir hazırlık fırsatı verdi. Bundan sonra şehrimizi felaketlere dirençli hale getirmeye gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Altay, depremle yerle bir olan Habib-i Neccar Camisi'nin Müslümanlar açısından büyük bir manevi öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Konya, Antakya'da gönülleri fetheden bir şehir oldu. Hatay-Konya kardeşliğini taçlandırmak adına Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğümüzle Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Habib-i Neccar Camisi'ni yapma konusunda bir uzlaşıya vardık. Kültürel mirasımız Habib-i Neccar Camisi'ni Konya olarak restore etmek istiyoruz. Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum. Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız inşallah. Allah'ın izniyle bu da Konya'ya nasip olacak. Meclis'imizden yetki alıp gerekli protokolleri yaparak bir an önce rölevesine başlamayı istiyoruz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız