Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1621 %0.22
55,9714 %-0.55
6.545,77 %-0.76

Avukatlardan tepki

Baro Başkanı Av. Oktay Unkur, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının Konya Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma amaçlı inceleme başlattığını duyurdu

Avukatlardan tepki
Okunma Süresi: 2 dk

Konuyla ilgili olarak baro üyesi avukatlar ile basın açıklaması yapan Unkur, “Baromuzun da içerisinde bulunduğu 66 Baro ile birlikte, CMK Ücretlerinin Avukatlık mesleğinin saygınlığına ve günün ekonomik koşullarına uygun bir seviyeye getirilmesine ayrıca KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesine yönelik somut ve yeterli adımların atılmaması nedeniyle 21 Aralık 2022 Saat 00:00 itibarıyla 24 saat boyunca şiddet ve istismar mağduru çocuk ve kadınlar istisna olmak üzere  "CMK Otomatik Atama Sisteminin" kapatılmasına, yönetim kurulumuzca oybirliği ile karar verilmiş ve bu karar Başkanlığımızca uygulanmıştı” dedi.

Unkur açıklamasında şunları dile getirdi: “Bugün itibari ile gelinen aşamada Konya Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı soruşturma bürolarının, gereğinin yapılmasına ilişkin 26 adet ihbar içerikli tutanağı uyarınca ‘ŞİKAYET EDİLEN’ sıfatı ile Konya Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma amaçlı inceleme başlatıldığını siz saygıdeğer meslektaşların ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.  CMK görevlendirmelerine ilişkin bahsi geçen ihbarlar hakkında 10 gün içerisinde yazılı beyanda bulunulması veya belge ibraz edilmesine yönelik Konya Cumhuriyet Başsavcılığı HSK ve Bakanlık Muhabere Bürosu”nun 29 Aralık 2022 tarihli yazısı ile tutanak ekleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine ulaşmış bulunmaktadır. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında başlatılan soruşturmaya yönelik incelemeyi asla kabul etmiyoruz. Yasaların tarafımıza verdiği yetki ve görev çerçevesinde aldığımız ve uyguladığımız kararın, oluşabilecek tüm sonuçlarına hazır olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz.  Haklı ve hukuka uygun olduğuna emin olduğumuz kararımız sebebiyle başlatılan soruşturma amaçlı inceleme çerçevesinde savcılığa beyan veya belge sunmayı da reddediyoruz.” (Fatih ERSOY)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız