Konya genelinde etkili olan kar yağışları, hem şehir merkezi hem de kırsal bölgelerde yüzleri güldürdü. Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir’in değerlendirmelerine göre, Konya’nın çok büyük bir bölümünde kar yağışı etkili olurken, yağıştan neredeyse tüm topraklar nasibini aldı.
Demir, büyük bir kar potansiyelinin kıl payı kaçırılmasına rağmen alınan yağışların sevindirici olduğunu belirterek, özellikle Toroslar bölgesinde ciddi bir kar örtüsünün oluştuğunu ifade etti. Bu durumun, önümüzdeki günlerde barajlar, göletler ve yer altı su kaynakları açısından önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.
Son üç yılın Aralık aylarıyla kıyaslandığında bu yılın daha verimli geçtiğini dile getiren Demir, Konya için olumlu bir Aralık ayının geride kaldığını söyledi. Açıklamada, şimdi en büyük temenninin Ocak ayında daha yoğun ve bereketli kar yağışlarının yaşanması olduğu kaydedildi.
Yağan karın tarım, su kaynakları ve ekolojik denge açısından büyük önem taşıdığı belirtilirken, Konya’da kışın bereketli geçmesi yönündeki umutlar da güçlenmiş oldu.
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
KAYNAK: Dha
Okunma Süresi: 1 dk
Konya'da şenlik coşkusu: Yüzler akın etti
#Konya / 15 Ağustos 2026
Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde maçlarını yönetecek hakemler belli oldu
#Spor / 15 Ağustos 2026
Yorumlar