Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Çumra Apa Barajı’ndaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demir, barajda gözle görülür bir su artışı yaşandığını belirterek, tamamen kurumak üzere olan barajın su seviyesinin Apasaraycık bölgesine kadar ulaştığını ifade etti.
Baraja gelen suyun akıntı kaynaklı olması nedeniyle görüntünün şu an için çamurlu ve kahverengi olduğunu aktaran Demir, bu durumun geçici olduğunu ve zamanla normale döneceğini kaydetti.

Önümüzdeki 10 günlük süreçte etkili olması beklenen yağışlara da dikkat çeken Demir, Toroslar’da 200 kilogram ve üzeri yağış potansiyelinin bulunduğunu, bunun da Apa Barajı başta olmak üzere bölgedeki su kaynaklarının daha da dolmasını sağlayacağını söyledi.