Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Alt yapıya imza attık

Alt yapıya imza attık

Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın Başkanlığında yapıldı. Beyşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda gündeme alınan 18 madde görüşülerek komisyonlara gönderildi

Alt yapıya imza attık
Okunma Süresi: 3 dk

Başkan Bayındır, gündem maddelerinin karara bağlanmasından önce belediyenin yaptığı ve devam eden çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır konuşmasında, “Ne güzel kaderimiz varmış, bu şehre yine kalıcı hizmetler adına yine sıcak asfalt çalışmaları, altyapı çalışmaları ve ne güzel ki doğalgaz çalışmaları ile bu şehrin yeniden çerçevesini yapıyoruz. Bu sezon sıcak asfalt çalışmalarına şehrin trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerde başladık birçoğunu alnımızın akıyla bitirdik. Kaderimiz bu ya, ben 1989 ve 1992 yıllarında bu görevde iken yine altyapı sorunları kanalizasyon yol çalışmaları ile geçirdik. Dolayısıyla biz bu şehre layıkıyla hizmet ettik.

Bazen yapılanları görmek istemeyip, haddini aşanlar oluyor. TELEKOM gelsin kazalım, MEDAŞ gelsin kazalım, ENERYA gelsin kazalım, kanalizasyon bakımı kazalım, su patlağı kazalım, drenajlar tıkandı bakalım. Ben böyle olsun istemiyorum. Evet, biz altyapıların adamı olduk. Geçmişte de, bu dönemde de böyle olduk. Belediye olarak yol yapım çalışmalarında bir yere kadar hızlanıyoruz, sonra karşımıza altyapı çalışmaları çıkıyor mecbur bekliyoruz. Yarın yolları sıcak asfaltla kapladığımızda arkamızdan o yollar tekrar kazılmasın, emekler boşa gitmesin, bu şehrin parası ziyan olmasın diye bekliyoruz. Çalışmalarımız yavaş ilerliyor ama niyetimiz belli, önümüzdeki engeller belli neticesinde herkes bu şehir için hizmet ediyor. Kimseyi suçlamıyorum, gerçek olanları söylüyorum.” Dedi.

Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın konuşmasında Büyükşehir Yasasının hizmet ağını hantallaştırdığını belirtti.

Başkan Bayındır, “Maalesef Büyükşehir Yasasının getirmiş olduğu dün köy hizmetlerinde yaptığım eleştiriyi yüksek sesle burada da yapıyorum. Büyükşehir Yasası hizmet akışını hantallaştırmıştır. Hizmetler silsilesinin yolunu ağırlaştırmıştır. Burada art niyet yoktur, ama iyi niyetle de bazı şeyler yapılmıyor. İyi niyetin yanısıra çeviklikte gerekiyor. Velhasıl değerli arkadaşlar mazeretlere sığınmak için konuşmuyorum. Bizim gerçeklerimizden bahsediyorum.” İfadelerini kullandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, vatandaşların su, kira, emlak ve vergi borçlarının ödenmesi hususunda çağrıda bulundu. Başkan Bayındır, “Belediye Başkanı olarak her zaman, her dönemde şu prensibimdir; hizmet çarkının dönmesi için vatandaşlarımızı su, kira, emlak ve vergi borçlarının ödenmesi konusunda hassas olmaya davet ediyorum. Bu konuyla ilgili ödeme emirlerini belediyemize borcu olanlara göndermeye başladık. Geçmiş dönemlerde böyle tasarruf ederdim, şimdi de aynı düşüncedeyim. Ertelenen arazi paraları dahil hepsine ödeme emri göndereceğiz. Şimdi biz belki sevimsiz olacağız ama hizmet için bu çarkın dönmesi gerekiyor.  Benim dünyamda aman ben böyle idare edeyim, şöyle idare edeyim, siyaset yapayım yok. Seven sever, sevmeyen kendi bilir. Beyşehir’in yollarını bitirme uğruna bir yola çıktık. Ödenmesi gereken paralar dururken benim bu işe gönlüm razı olmaz. Seçim, siyaset, bunlar benim için çok sonraki mevzular. Günü gelir kamuoyu toplanır, onlar ne derse düşünür ve ona göre yol alırım. Ama bu paraları almamız gerekiyor. Biz bunu Beyşehir’in menfaati için söylüyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız