Akşehir’de üreticilerin alternatif ve yüksek gelir getirici ürünlere yönlendirilmesi amacıyla hazırlanan Çilek Bahçeleri Projesi için çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında Manisa’ya gerçekleştirilen teknik ziyarette, bölgedeki çilek üretim alanları ve kullanılan fideler yerinde incelendi.
Yüzde 80 KOP hibe desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan proje öncesinde gerçekleştirilen incelemelerde, Manisa’daki modern çilek yetiştiriciliği uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Üretim alanları gezilerek uygulanan teknikler ve kullanılan üretim materyalleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Proje ile Akşehir’de tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması, alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması ve üreticilerin gelir kaynaklarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Çilek üretiminin yaygınlaştırılmasıyla birlikte Akşehirli üreticilerin yeni ve katma değeri yüksek bir üründen gelir elde etmesinin önü açılacak.
“Üreten Akşehir, Güçlenen Tarım!” hedefiyle yürütülen projenin, bölgedeki tarımsal üretime yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.