Konya
Parçalı az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,9755 %0.03
51,1906 %0.13
7.303,23 % 1,38
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Akşehir’de kırsal kalkınmaya Lavanta desteği

Akşehir’de kırsal kalkınmaya Lavanta desteği

Akşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyen bir projeye daha imza attı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile kentte tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, üreticilere örnek olmak ve alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla Adsız Mahallesi’nde belediyeye ait 4.500 metrekarelik alana 5.500 adet lavanta fidanı dikildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Belediye ekipleri tarafından özenle hazırlanan alanda gerçekleştirilen dikim çalışması hem üretim çeşitliliğini artırmayı hem de kırsal mahallelere yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor. Mor çiçekleri, kokusu ve yüksek katma değeriyle bilinen lavanta; yağ, sabun, kozmetik ve turizm alanlarında geniş bir kullanım yelpazesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

“KIRSAL MAHALLELERİMİZ ÜRETSİN, AKŞEHİR KAZANSIN”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, lavanta bahçesinin yalnızca bir tarım projesi değil, aynı zamanda kırsal kalkınmanın önemli bir adımı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Lavanta hem ekonomik getirisi yüksek hem de görsel olarak bölgeye ayrı bir güzellik katan özel bir bitki. Bu projeyi, üreticilerimize yeni bir ufuk açmak ve kırsal mahallelerimizi desteklemek için hayata geçirdik. Amacımız; kırsalda üretimi artırmak, alternatif tarım ürünlerini teşvik etmek ve köylerimizin kendi değerleriyle güçlenmesini sağlamak. Projemize Adsız Mahallemizden başladık, ilçemize hayırlı olsun.”

Akşehir Belediyesi’nin bu girişimi hem kırsal kalkınmayı destekleyen hem de ilçeye estetik ve turistik bir değer kazandıran örnek bir proje olarak öne çıkıyor. Mor renkli yeni bahçe, Akşehir’in doğasına ayrı bir güzellik katmaya hazırlanıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *