Konya
Az bulutlu
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,8894 %0.04
51,9066 %0.15
7.311,33 % 0,62
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Akşehir’de altın dolandırıcılarına suçüstü: 3 tutuklama!

Akşehir’de altın dolandırıcılarına suçüstü: 3 tutuklama!

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, piyasaya sahte altın sürerek dolandırıcılık yapmaya çalışan 3 şüpheli suçüstü yakalandı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Edinilen bilgilere göre; Manisa ilinden Konya istikametine hareket eden E.S., C.A. ve H.G. isimli şahısların sahte gram altın satmaya çalıştıkları yönünde bilgiye ulaşan ekipler, şüphelileri takibe aldı. Yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde şahısların Akşehir’de faaliyet gösteren bir kuyumcuya sahte gram altın satmaya çalıştıkları sırada yakalandıkları bildirildi. Şahısların üzerlerinde ve araçta yapılan aramalarda toplam 9 adet sahte gram altın ile 10 bin 160 TL ele geçirildi.

Ele geçirilen sözde altınlar, altın imalatı yapan bir kuyumculuk tarafından analiz edildi. Yapılan incelemede ürünlerin %63 oranında bakır, %36 oranında çinko içerdiği ve herhangi bir maddi değerinin bulunmadığı tespit edildi.

Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 198. maddesi kapsamında işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, vatandaşların ve kuyumcuların benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *