Konya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,8553 %0.22
53,1560 %0.53
7.021,68 % 1,88
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Akşehir sanayide yeni çağa giriyor: 475 hektarlık kuzey yatırım hamlesi

Akşehir sanayide yeni çağa giriyor: 475 hektarlık kuzey yatırım hamlesi

Kuzey Yatırım Alanı”nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kararıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazanmasının ardından, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenlendi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk

Toplantıya; Akşehir Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Avşin Duman, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Çınar Galip Akyol, Akşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Rafet Akçetin ile oda ve borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan:

“2026 yılı içerisinde bölgemiz adına açıklanan yatırımlar kapsamında, Konya Akşehir’de 1304 hektarlık yatırım alanına ek olarak, 15 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 475 hektarlık Akşehir Kuzey Yatırım Alanı önemli bir gelişme olarak memnuniyetle karşılanmıştır.

Ortaköy Mahallesi’nde yer alan söz konusu alanın, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. ilave alanı olarak değerlendirilmesine yönelik süreç, 28 Ağustos 2024 tarihli Müteşebbis Heyet Kararı ile başlatılmıştır. Konya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne yapılan başvuru sonrasında ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri temin edilmiş, akabinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gerekli müracaatlar gerçekleştirilmiştir. Gelinen aşamada yer seçimi süreci tamamlanma safhasına ulaşmıştır.

Akşehir’in sanayi altyapısını güçlendirmek ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda, ilçemizdeki toplam Organize Sanayi Bölgesi alanı yapılan yeni ilavelerle birlikte 9.079.935 m² büyüklüğe ulaşacaktır.

Mevcut Akşehir OSB alanına ek olarak gerçekleştirilen genişleme çalışmaları, yeni yatırım alanları ve Gıda İhtisas OSB projeleri ile birlikte Akşehir’in üretim, istihdam ve yatırım kapasitesinin önemli ölçüde artırılması hedeflenmektedir.

Bölgemizin öncelikli ihtiyaçlarından biri olan atık su arıtma tesisi ihalesinin 2026 yılı üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bunun yanı sıra sosyal donatı alanları kapsamında planlanan sanayi dükkânları, itfaiye binası, 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası ve cami projeleri de tamamlanmış olup, yapım süreçleri başlatılacaktır.

Akşehir’in güçlü bir sanayi merkezi haline gelmesi yönünde yürütülen bu çalışmaların, bölge ekonomisine sürdürülebilir katkılar sağlaması beklenmektedir.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, çalışmaları yakından takip ederek sonuçlanmasına katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdaoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem’e, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Oruç Baba İnan’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Uğur  Altay’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Daire Başkan Yardımcısı Sayın Kutluhan Taşkın’a, Milli Emlak Genel Müdürümüz Sayın Veli Tuncez’e, Konya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vehbi Konarılı’ya, Akşehir Kaymakamımız Sayın Dr. Mustafa Yiğit’e, Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nuri Köksal’a, tüm kurum müdürlerimize, OSB Yönetim Kurulu ve personeline, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile personeline şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *