Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Akıncılar sahaya iniyor

Akıncılar sahaya iniyor

Akıncılar Hareketi Sözcüsü Mehmet Şahin Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına izin verilmemesi için 1980 öncesi Akıncı ruhuna ihtiyaç olduğunu söyledi

Akıncılar sahaya iniyor
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'nin 1980 öncesi siyasetinin önemli gençlik ve siyasi hareketlerinden olan Akıncılar Hareketi Mensupları yeniden alanlara inmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Nevşehir'de düzenlenen iki günlük programda bir araya gelen Akıncılar harekete geçerek yeniden teşkilatlanma kararı aldı.

Çeşitli illerden yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşmacılar Türkiye ve Tüm İslâm coğrafyasının küresel güçler ve Siyonistlerin kuşatması altında olduğuna vurgu yaparak, 1980 öncesi Akıncılar misyonu ve mücadele anlayışına bugün dünden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Toplantıya Konyalı 1980 öncesi Akıncılar da ilgi gösterdi. Tahir, Erbil, Ahmet Gündüz, Yunus Gören, Ahmet Arslan, Faal Noras ve Bülent Orman katılımcılar arasındaydı.

AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akıncılara gönderdiği mesajı ise toplantıya bizzat katılan genel başkan vekili Numan Kurtulmuş’un yardımcısı İstanbul Milletvekili Hasan Turan iletti. Türkiye'yi de etkisi altına alan zorlu dönemde yeniden alanlara çıkılması ve Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Akıncılar Hareketi Sözcüsü Mehmet Şahin 2. Büyük Akıncılar buluşmasında alınan kararları da açıkladı. Buna göre; geçmişte Akıncılar Hareketi içerisinde yer almış ve bedel ödemiş tecrübeli insanlardan oluşan Akıncılar Hareketi Yüksek İstişare Kurulu oluşturulacak. Yüksek istişare kurulunda her il kendince belirlenecek bir temsilci ile temsil edilecek. Mevcut Akıncılar Dernekleri bu kurulun doğal üyesi olacak. Ayrıca kurulmuş olan Akıncılar derneklerine yenileri de eklenerek Akıncılar Federasyonu adı altında üst yapı oluşturulacak. Akıncılar Hareketi partiler, dernekler ve vakıflar üstü bir çatı olarak yapılandırılacak; kendini ifade edecek ve toplumun tüm kesimlerini kuşatacak, projeleri planlayarak hayata geçirecek. Prensipler üzerinde ittifak eden Akıncılar, Yüksek İstişare Kurulunun ilk toplantısını 3 ay içerisinde İstanbul'da gerçekleştirme kararı aldı. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız