Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3608 %0.25
53,4912 %0.47
6.894,90 % 1,15
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Akdeniz'de şiddetli sarsıntı: 6 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de şiddetli sarsıntı: 6 büyüklüğünde deprem!

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Can ve mal kaybı bildirilmezken, yetkililer artçılara karşı vatandaşları uyardı.

Okunma Süresi: 1 dk

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, saat 01:51’de Akdeniz’de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, geniş bir bölgede paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, depremin merkez üssü Datça'ya yaklaşık 155 kilometre uzaklıkta yer aldı.

Sarsıntı, yalnızca Muğla ile sınırlı kalmadı; Denizli, Antalya, Aydın, Isparta, Burdur ve Manisa gibi çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar gece yarısı büyük korku yaşarken, bazı bölgelerde insanlar tedbir amaçlı olarak evlerini terk etti.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybının bildirilmediğini, ekiplerin saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Yetkililer, vatandaşlara artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları ve resmi uyarıları takip etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *