Konya, AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki en güçlü kalelerinden biri olmaya devam ediyor. 2024 yerel seçimlerinde bazı ilçeleri kaybetmiş olsa da, son dönemde yaşanan siyasi geçişlerle birlikte parti Konya’daki etkisini yeniden pekiştiriyor.
Hasan Angı’nın il başkanlığı döneminde Doğanhisar, Hüyük ve Yalıhüyük belediye başkanları AK Parti’ye katılmıştı. 18 Ocak 2025’te görevi devralan yeni il başkanı Fatih Özgökçen de benzer bir başarı çizgisi yakaladı. Kulis bilgilerine göre, Ahırlı ve Altınekin belediye başkanlarının da kısa süre içinde AK Parti’ye katılmaları bekleniyor.
Yerel seçimlerde yaşanan kayıplara rağmen, AK Parti’nin sahadaki etkili çalışmaları ve ilçe bazlı stratejileri sayesinde Konya’daki "kale" konumu korunuyor. Parti kaynakları, il başkanı Fatih Özgökçen’in yürüttüğü temasların önümüzdeki dönemde yeni katılımlara da kapı aralayacağını belirtiyor.