Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,9905 %0.18
53,7451 %0.01
6.194,22 % -0,39
Konya Postası Gazetesi Konya Aile ile Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım

Aile ile Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım

Dost Eli Derneği 2024 yılı içerisinde “Güçlü Yanım Aile Bağım” proje ismiyle ergen kız çocukları ve ebeveynlerine yönelik yürüttüğü çalışma katılımcıların memnuniyet ifadeleri ile sona erdi

Aile ile Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım
Okunma Süresi: 3 dk

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Güçlü Yanım Aile Bağım “projesi, sağlıklı aile içi iletişim ve ailedeki bireylerin birbirlerinden güç alacakları özelliklerin ön plana çıkarılarak desteklenmesi üzere planlanarak gerçekleştirildi.

Proje süreci içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Konya Sosyal Bilimler Lisesi Matematik Öğretmeni Ganime Filiz Bilici ; “Güçlü Yanım Aile Bağım”  proje ismiyle başlayan çalışmada; ergenlik dönemindeki kız çocuklarının üst bilişsel beceri ve psiko-sosyal gelişimleri için aile bağlarının güçlendirilmesini hedefledik. Belirlenen hedef doğrultusunda eğitici, sosyal ve özellikle beceri edindirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Daha da önemlisi ebeveynleri ile kurdukları iletişimdeki sorunları iyileştirmek ve aile aidiyet duygusunu güçlendirmeye yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Sürece anne ve babalarında dahil olması aile kurumu için bütüncül bir farkındalığın önemini ön plana çıkardı. Proje içeriğinde yer alan ebeveyn eğitimlerinde; aile olmak, anne – baba olarak ortak tavır sergilemek, iletişimde aynı dili kullanmak gibi tutumlar konusunda rehberlik yapılarak çocuğun aileye aidiyet hissetmesinin ilişkilerini güçlendireceğinin altı çizildi. Özellikle; ergenlerin sorunları ile annelerin daha çok muhatap olduğu bu dönemde babanın da varlığını ve şefkatini çocuğuna hissettirmesinin önemi vurgulandı’’ dedi.

Projeden çıkan sonuçlar hakkında kısa bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım,  “Ergen kız çocukları anne ve babaları için yapılan bu proje inanıyoruz ki örnek bir çalışma olarak zihinlerde yer edecektir. Yaşadığımız toplum içerisinde evlat sahibi olan anne ve babaların özellikle kız çocukları hakkında endişeli olduklarını görmekteyiz. Temelde aileye yönelik gerçekleştirilen bu projede alanında uzman eğitimcilerimiz endişe duydukları konularda anne ve babalara rehberlik ederek çocukları ile ilişkilerinin nasıl yapılandırmaları gerektiği hususunda teorik ve pratik bilgiler vermişlerdir. Toplumumuzun birçok sorununun çözümünün aileden geçtiğini hatırlatmak adına verimli bir çalışmanın yapılmış olmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Zira projeye katılan kız çocuklarımız ve ebeveynlerinden aldığımız tepki çocuğun her anlamda ki güçlü yanın ailedeki kuvvetli ve sağlıklı bağlar olduğu farkındalığının hem ebeveynlere hem kız çocuklarına kazandırılmış olduğu yönündedir. Bizler Dost Eli Derneği olarak başta projemize bilgileriyle destek veren çok kıymetli eğitimcilerimize, emeği geçen proje ortaklarımıza, süreci başarıyla yürüten ve sonuçlandıran kardeşlerimize ve onlara destek veren tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız