Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0779 %0,51
47,8455 %0,57
4.453,99 % 0,40
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya 400 metrelik kuyular da çare olmadı: Konya’da su bulmak zorlaştı!

400 metrelik kuyular da çare olmadı: Konya’da su bulmak zorlaştı!

Konya Ovası’ndaki aşırı sulama ve kuraklık, yer altı su kaynaklarını alarm seviyesine düşürdü. Uzmanlar, bilinçsiz sulamanın su seviyelerini tehlikeli düzeye çektiğini ve acil önlem çağrısı yapıldığını belirtiyor. Kriz, tarım ve yerel yaşamı tehdit ediyor.

KAYNAK: Fatmagül Kızmaz
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Ovası’nda kuraklık ve aşırı tarımsal sulama, yer altı su kaynaklarını alarm verici seviyeye düşürdü. Bölgede kazılan kuyuların derinliği 400 metreyi bulmasına rağmen suya ulaşmak giderek zorlaşıyor.

Uzmanlar, “Şuursuz tarımsal sulama ve yer altı sularının bilinçsizce çekilmesi, bölgedeki su seviyesini tehlikeli biçimde düşürdü. Bu hızla giderse tarımda ciddi sorunlar yaşanabilir” uyarısında bulunuyor.

Yetkililer, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı için acil önlem çağrısı yaparken, çiftçilere bilinçli sulama yöntemlerini benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Konya Ovası’ndaki su krizi, hem tarımsal üretimi hem de yerel yaşamı tehdit eden ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *