Konya
Parçalı bulutlu
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya “4. NESİL SAVAŞTAYIZ”

“4. NESİL SAVAŞTAYIZ”

HİSDER’de “Milli Ruh-Milli Duruş” konulu sohbette konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, “Vekâlet Savaşı”, “Asimetrik Savaş”, “Gerilla Harbi” diye tanımlanan 4. Nesil Savaştayız. Sadece cephede değil her yerde savaşıyoruz.” dedi

“4. NESİL SAVAŞTAYIZ”
Okunma Süresi: 3 dk

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde “Millî Ruh-Millî Duruş” konulu sohbette konuşan

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, günümüzde yapılan savaşların adının “4.Nesil Savaş” olduğunu ve bu savaştan Türkiye’nin bölgesinde güçlenerek çıkacağını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gazileri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, dernekleri hakkında bilgi verdikten sonra şu ifadelere yer verdi: “Bizim derneğimiz 1915 yılında, Çanakkale savaşlarından sonra dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın talimatıyla Miralay Cevdet Bey ve 11 arkadaşı tarafından İstanbul’da kuruluyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında farklı isimlerle pek çok dernek kurulmuş. Bu dernekler 1960’da birleştirilerek “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği” ismiyle tek çatı altında toplanmış. Biz 1983’te ilgili 2847 sayılı kanunla tekrar kurulmuş dört askeri dernekten birisiyiz. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsüne sahibiz. Biz 107 yıllık bir derneğiz. Derneğimizin 52 ilde şubesi var. Türkiye’de şehit ve gazi adını kullanan 517 dernek var.”

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın çeşitli bölgelerinde Gayri Nizami Harp dedikleri iç çatışmalarda yaklaşık 50 milyona yakın insan öldüğünü belirten dernek başkanı Ege, “Devletimizin kayıtlarına göre, bölücü örgüt PKK’ya 38 Avrupa ülkesi silah yardımı yapıyor. Bunların içerisinde büyük devletlerde var. Biz sadece PKK ile değil onların arkasındaki güçlerle de savaşıyoruz. Bu savaşa ”Vekâlet Savaşı”, “Asimetrik Savaş”, “Gerilla Harbi” diye yeni tanımlar yapanlar da var. Esasen bunun adı Dördüncü Nesil Savaştır. Biz sadece cephede değil aynı zamanda siyaseten, hukuken, STK’larla birlikte hepsiyle savaşıyoruz. Suriye’de asimetrik savaşı yürüten Rusya ve Amerika’nın kazanma şansları yok. Bunu kazanacak tek millet var. O da biziz.  Bizim 40’ın üzerinde ülkede askeri üssümüz var. Güçlü bir ülkeyiz. Bu gücümüzü birlik ve beraberlik içerisinde sağladığımızda daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da konuşmasında, Doğu’da 1990’lı yıllarda kaymakam olarak 9 yıl görev yaptığını ve pek çok olumsuz hadiseye şahit olduğunu ifade ederek “Şehitlik güzel bir makam. Şair öyle diyor: “Ey şehit! Bana sırrını söyle ki bu vatana bir daha kimse göz dikmesin” diyor. O ruhu yakalamamız lâzım. Şu durumda yeni ve farklı bir savaştayız. Dördüncü Grup savaştayız. Düşman artık karşımızda yok! Her yerde savaş var. Sosyal medya dahil her alanda var. Şu kültürel sohbet ve toplantı bile savaşın bir cephesi. Hepimiz yeni savaşın içindeyiz.” (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız