Yaklaşık 50 yıldır odanın üyesi olan 71 yaşındaki Mehmet Güneş Usta, önce Konya’nın Ahisi, ardından Türkiye’nin Ahisi seçildi.
Tarım makineleri ve mibzer üretimi yapan Mehmet Güneş Usta; dürüstlüğü, ahlakı, temiz işçiliği ve yaptığı işin arkasında durmasıyla yıllar içerisinde büyük bir güven kazandı. Müşterilerinin önemli bir bölümünü referans yoluyla edinen Mehmet Usta, meslek hayatında 35’e yakın usta yetiştirdi.

Mehmet Usta’nın hikâyesini daha anlamlı kılan ise yetiştirdiği çırakların ustalaşıp ayrıldıktan yıllar sonra kendi çocuklarını da Mehmet Usta’ya emanet etmesi. Yani bir usta, yetiştirdiği ustaların çocuklarını da yetiştirerek Ahilik ve meslek geleneğini nesilden nesile aktarıyor.
Cumartesi günü Kırşehir’de düzenlenen 39. Ahilik Haftası programının kapanışında Türkiye’nin Ahisi ödülü Mehmet Güneş Usta’ya takdim edildi.
