Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm Konyalıları Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek anma programına davet etti.
Başkan Altay, mesajında 15 Temmuz’un millet iradesiyle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, aziz milletimizin imanla yazdığı bir kahramanlık destanıdır. O karanlık gecede vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize afiyet diliyorum. Demokrasi ve millî irade uğruna gösterdiğimiz o günkü tarihi duruşu hep birlikte yeniden hatırlamak için bu akşam saat 20.00’de tüm hemşehrilerimi Mevlana Meydanı’na davet ediyorum.”
Başkan Altay, paylaşımını #ZaferinAdıTürkiye ve #15TemmuzDemokrasiveMilliBirlikGünü etiketleriyle yaptı.
Konya’da akşam saatlerinde gerçekleştirilecek programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar, belgesel gösterimleri ve konuşmalarla 15 Temmuz şehitleri anılacak, millî birlik ve beraberlik ruhu yeniden canlanacak.