Konya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2426.1
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    63089.79$

YAHUDİLİĞİN İNANÇ TEMELLERİ (1)

04 Mart 2019, Pazartesi 08:39

Muharref Tevrat’ın Korkunç Emirleri:

Önceki bölümlerde sahte Tevrat tabiri kullandım. Çünkü bu; günkü Tevrat ile Cenab-ı Hakk'ın gönderdiği Tevrat arasında hiçbir ilgi yoktur. Hz. Musa M.Ö. 13. yüz­yılda yaşamıştır. Bu gün eldeki en eski el yazması Tevrat metni ile Hz. Musa arasında 2200 yıllık bir zaman vardır.

Hz. Musa Sina dağında “On Emir” olarak meşhur ilâhî kuralları Tanrı Yahova’dan yazılı olarak bizzat aldığına inanılır. Bu On Emir hususunda bile değişik kitaplarda farklı metinler bulunmaktadır. Daha sonra gelen peygam­berlerin hükümlerinden de bazıları Tevrat’ın içine alınmış olabilir. Bunun haricinde Tevrat’taki fikirler ve hükümler, dilden dile, nesilden nesile aktarılan, içine insan, özellikle hahamların fikirleri girmiş masallar, efsaneler, kahraman­lık destanları vb. ilavelerdir.(1)

“Tevrat böylece başlangıçtan Hıristiyanlık devrine ka­dar, Yahudi Milletinin bir edebiyat abidesi olarak görünür. Tevrat’ı oluşturan kitaplar MÖ 10’uncu asırla 1’inci asır arasındaki dönemde yazılmıştır.(2)

Arada takriben 2000 yıla yakın bir zaman olduğu halde Kur’an bile kağıt olmadığı, yazı malzemelerinin kıt­lığı sebebiyle yassı taşlar, yontulmuş ağaçlar, develerin kürek kemikleri, deriler vb. şeyler üzerine yazılmıştır. Yani o dönemde bile yazıya geçirilme zor bir olay olmuş ama gelen bütün ayetlerin ezberlenmesi, hafızalara bu­günkü tabirle hard disklere alınması Kur’an-ı bozulmak­tan, içine insan fikirleri karışmaktan kurtarmıştır. Ama diğer kitaplar yani Tevrat ve İncil aynı şansa sahip olama­mışlar­dır.

Dolayısıyla bugün eldeki Tevrat’ın büyük bir kısmı,  insanlar tarafından yazılmış, insani fikirleri havi bir kitap­tır. Bunun bir gerçek olduğunu yukarıda geçtiği şekliyle Kur’an-ı Kerim de bil­diriyor, ayrıca aşağıya bugünkü Tev­rat’tan alacağım bir kaç bap ve bölüm de ispat eder ki, Allah nezdinden inen böyle bir mukaddes kitap olamaz.

Rahman ve Rahîm olan Yüce Allah böyle emirler gönder­mez. Böyle bir din hak ve evrensel bir din olamaz. Aşağıda arz edeceğim bazı mi­salleri okuduktan sonra siz değerli okurlarımız da aynı kanaate varacaksınız ve diyeceksiniz ki gerçekten böyle ilâhî kitap olamaz. Bazı misaller: 

"Yakup Allah ile güreşti ve onu yere serdi. Bundan dolayı O'nun soyuna; ga­lip gelen (yenilmeyen) manasına olan "İsrail" dendi.(3)

"... Ve Nuh çiftçi oldu. Bağ dikti. Üzümünden şarap yapıp içti. Sarhoş olunca çırılçıplak oğlanlarının önüne çıktı..."(4)

"Tanrı Yahova, Yahudileri Mısırdan çıkacakları zaman Mısırlıların malla­rını çalarak götürmelerini emretti..."(5)

Siyonistlerin insanlığa nasıl baktıklarını, nasıl duygu­suz ve acımasız olduklarını, nasıl zerre kadar insaf ve mer­hamete sahip olmadıklarını, kendilerinden başka bütün kavimlerin düşmanı olduklarını, diğer insanları bir hayvan yerine bile koymadıklarını, kimseyi dinlemediklerini, bü­tün insanlara köle gözüyle baktıklarını, Dünya Yahudi İmparatorluğu kurma amacında olduklarını, bunun için günümüzde üçüncü dünya savaşının temellerini atmakla meşgul bulunduklarını, fanatizmin ve radikalizmin zirve­sinde olduklarını ve dünyanın baş belası olduklarını anla­yabilmek için her gün sallana sallana okudukları muharref Tevrat’tan ve onun fıkıh kitabı mesabesinde olan Talmut’tan bazı bölümleri okumak yeterlidir: 

“Sana kulluk etmeyen ülke ve millet yok olacak ve o  milletler tamamen ha­rap olacak. "(6)

"Tanrı Yahova’nın sana teslim ettiği bütün kavimleri  bitireceksin. Gözün onlara acımayacak."(7)  

“Onların (Yahudi’den başkasının) her şeylerini tamamen yok et ve onlara acıma. Erkekten kadına, çocuktan, em­zikte olan bebeğe, öküzden koyuna ve deveden eşeğe kadar hepsini öldür”(8)

“Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyecek, dünya beylerinin kanını, koçların, kuzuların ve boğaların kanını  içeceksiniz. Hepsi Başa’nın semiz hay­vanlarıdır. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.”(9)

 “Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü  için onları hazırla.”(10) 

“Yahudiler kendilerine hasım olan milletleri yiyecek, onların kemiklerini kıracak(11) ve okları ile onları delecek­lerdir. .”(12) 

Dipnotlar:

1- Maurice Bucaille, “Tevrak İnciller ve Kur’an”, Terceme Dr. M. Ali Sönmez, Türk Tarih Kurumu Bas.1984, s.26.

2- Maurice Bucaille, a. g. e.  s.32. 

3- Tekvin, bölüm 35, bab 10. 

4- Tekvin, 9/20-22.

5- Huruç, 3/21.

6- Tevrat, Işaya, bab 60, cümle 12.

7- Tevrat, Tesniye, bab 7, cümle 16.

8- 1. Samuel, Bab 15, ayet 3.

9- Hezekiel, Bab 39, ayet 18-20.

10- Yeremya, Bab 12, ayet 3.

11- Bu emri yerine getirmek için, medyaya da intikal ediyor, yakaladıkları bazı Filistinlilerin kollarını ve bacaklarını taşlarla vura vura kırıyorlar.

12- Sayılar, Bab 24, ayet 8.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.