Konya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2427.4
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62928.46$

Vekillerimiz TBMM’de Konya’mın nelerini mesele etmiş?

29 Eylül 2021, Çarşamba 09:17

Bir vatandaş olarak Konya’mın acil çözüm bekleyen ciddi meseleleri olduğunu ve çözümü için iktidarıyla muhalefetiyle el ele yoğun çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünürüm. Elbette bu Konya’ma yatırım yapılmadığı anlamına gelmemekte ancak daha fazlasını hak ettiğimize inanıyorum.

İktidar partili vekillerimizin sorunların takibinde önerge vermelerine gerek kalmıyor. Muhalefet partili vekillerimiz sorunlarımızı önergelerle, kanun teklifleriyle TBMM gündemine taşıyorlar. TBMM çatısı altında vekillerimiz hangi sorunlarımızı dile getirmiş; paylaşıyorum;

Abdülkadir Karaduman- TRT çekim setinde yaralanan çocuk, Konya ili deprem merkezi ve toplanma alanları, KOP Ahi Kanalı, Toki Meram Gödene konutları, Konya işsizlik verileri, Konya Gölleri su seviyesi..

Abdüllatif Şener- Ereğli ve Akşehir ilçelerimizin il olmasıyla ilgili kanun teklifi, Mavi Tünel, Logistik Merkez, Konya Yatırım Projeleri, Konya-Mersin Limanı Demiryolu, Konya işsizlik verileri, Toki Gödene konutları., Konya Teknik Üniversitesi.

Ahmet Sorgun-Genel kurulda Uğur İbrahim Altay’ın Dünya Belediyeler Birliği eş başkanı seçilmesi nedeniyle kutlama ve Hz Mevlâna’nın 745.vuslat yılı tören  düzenlemesi hakkında konuşma.

Esin Kara- Beyşehir Gölü havzası kirliliği, Beyşehir turizm potansiyeli, iş kazalarına bağlı yanık vakaları ve yanık tedavi merkezi, Güneysınır Kalkınma Kooperatifi, Konya ovası yer altı suyu, YHT Garı, Ereğli Devlet Hastanesi göz polikliniği eksik cihazı, Halkapınar Sulama Göleti, Ereğli-Halkapınar-İvriz yolu, Akören-Bozkır yolu, kapatılan Hüyük Adliyesi, dolunun mağdur ettiği çiftciler, Meke Gölü, Emirgazi trafo merkezi, Kulu OSB altyapısı, Selçuklu İlçesi altyapısı,Tuz Gölü kirliliği, Konya’da yerli otomobil imkanı araştırılması, Akşehir-Halkapınar-Cihanbeyli-Bozkır-Kadınhanı-Yunak ilçeleri tarımsal,sulama,istihdam sorunları..

Genel kurulda  MHP Kulu  İlçe Başkanı vefatı nedeniyle ; Alaaddin Keykubat’ın Beyşehir için “cennet  ya burasıdır ya da buranın altındadır” sözü; sağanak ve dolu nedeniyle Konya ilinde çiftçinin zayiat ve mağduriyeti hakkında konuşmalar.

Fahrettin Yokuş- Akşehir Nasrettin Hoca Üniversitesi kurulması kanun teklifi, Ereğli sarıkız örümceği sokma vakaları, İvriz Barajının kooperatife kiralama işlemi, Sille Toki, Beyşehir Gölü temizliği, Çevre yolu, hastane oksijeni bitmesi nedenli hastane ölümleri, Çeltik sokak köpekleri kuralsız toplanması, Ilgın Şeker Fabrikası,obruklar hakkında önergeler ve Genel kurulda Konya sorunları ile ilgili gündem dışı konuşma.

Halil Etyemez-Yeni Sanayi Sitesi temel atma törenleri nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum, Uğur İbrahim Altay ve Binali Yıldırım’a teşekkür ettiği Genel Kurul konuşması.

Mustafa Kalaycı-Ereğli ve Beyşehir gelişme sorunu, Konya yerli otomobil üretimi altyapı, Konya kapalı havza ve tarım sorunları

Orhan Erdem- Hz Mevlâna’nın 747. vuslat dönemi nedeniyle Konya törenlerinin dijital,seyircisiz ve devlet geleneğine uygun yapılması bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin istismar ve sıkıntılı töreni hakkında  Genel Kurul konuşması.

Selman Özboyacı-5. İslam Dayanışma Oyunlarının 2021 yılında Konya’da yapılması hakkında Genel Kurul konuşması.

Zaman hizmet alma yarışı dönemi. Kentler imkanları belirli bütçeden en fazla pay alarak daha da gelişme yarışında..Bazı iller tüm iktidar hatta bazen hem iktidar hem muhalefet partili vekillerle Ankara çıkartmaları ile projeleri gündeme aldırma ve bütçeden daha fazla aktarım yaptırabilmeyi başarıyor. Darısı kentime inşallah.

Ülkemiz küresel ısınma nedenli iklim değişikliğine tüm dünya ile beraber maruz kalmakta. İktidar partili vekillerimiz 27 0cak 2021 tarihinde “Küresel İklim Değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve kuraklıkla mücadele” konulu meclis araştırma önergesine imza atmışlar ve konu meclis gündemine alınmış. Sonucu bilmiyorum ama umarım radikal ne yapılacaksa hızlı ve kararlı şekilde yapılır zira iklim değişikliği etkileri maalesef yasal düzenleme beklemiyor.  Saygıyla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.