Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2445.9
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61170.8$

UMUT

27 Haziran 2020, Cumartesi 10:06

Umut insanları hayata bağlayan, var olmamızı sağlayan hayattaki sahip olduğumuz en derin duygudur.

Umutlar insanların hayatlarını güçlendirir, hayattaki adımlarımızı umutla atarız. Umut olmadan hayattan zevk alınmaz. Umutsuzluğa düşen insan ise hayattan kopar.

İnsan içinde yaşama umuduyla dünyaya gelir. Umudu olmayanın ayakta durması pek mümkün değildir. Yaşamak ve nefes almak için önce umut etmelidir, zira, dünya da onun üzerine kurulmuştur. Umut insanoğlunu besleyen bir duygudur.

Evet, umutlu olmak çok önemli. Daha güçlü, daha dayanıklı, daha iddialı olabilmek için, umutlandırılmak temel bir ihtiyaç. 

Yaşama karşı bir inanç ifadesi, sabır, kararlılık ve cesaret gibi eğilimlerin temeli olan umut, bize yalnızca hedeflerimizi belirlememizi değil, aynı zamanda o hedeflere ulaşmak için gerekli olan motivasyonu da sağlar.

Bakış açılarına göre; kimi zaman bir duygu olarak tanımlansa da, birçok kişi durumu, amaca götüren düşüncelerin toplamı olarak ifade eder.

Umuttan kaynaklanan güven duygusu, bizi amacımıza ve hayata bağlar. Güveni zedelenen insan için, devam edebilmek güçleşecek ve yavaş yavaş yolun sonuna gelinecektir.

Pers Sultanı iki adamı ölüme mahkum etmiş.

Sultan'ın atını ne kadar sevdiğini bilen mahkumlardan bir tanesi hayatını bagışlarsa bir yıl içinde ata uçmayı öğretebileceğini söylemiş. Kendini dünyadaki tek uçan ata binerken hayal eden Sultan bunu kabul etmiş..

Diğer mahkum inanmayan gözlerle arkadaşına bakmış ve

"Atların uçamadığını biliyorsun. Nasıl olup da böyle delice bir fikirle çıkabildin ortaya..? Yalnızca kaçınılmazı geciktiriyorsun o kadar."

" Pek değil " demiş birinci mahkum.

" Kendime dört özgürlük şansı veriyorum.

Birincisi : Sultan bu yıl ölebilir.

İkincisi : Ben ölebilirim.

Üçüncüsü : At ölebilir...

Dördüncüsü... " Belki ata uçmayı öğretebilirim.".! "

Yarının ne getireceğini kimse bilemez, gün doğmadan neler doğar.

Umutlarımızın hiç tükenmemesi dileğiyle...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.