Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2420.6
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62993.75$

Suudiler bizi ‘boykot’ ediyormuş…

24 Kasım 2018, Cumartesi 09:03

Sevgili dostlar bugünkü sohbetimizde sizlerle Suudilerle ilgili konuşmak istiyorum. Çünkü bu Suudiler bizi boykot kararı almışlar. Sosyal medyada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte “Boykot etmek üzere bir Türk ürünü söyle” şeklinde tag açmış. Ayrıca Türkiye’ye seyahati boykot tag’i var. 80 bine yakın tweet atılmış. Türkiye kastedilerek “düşman toprağına seyahat etmeyin” çağrıları var.

Geçtiğimiz hafta başından itibaren Türkiye karıştı tweetler atan Suudiler, #BoycottTurkishTourism etiketiyle TT'ye girdi ve tweetlerde, Türk ürünlerinin listelerini yayınlayarak boykot çağrısı yapıldı. Türkiye'ye seyahat boykotu da talep eden Suudiler, "Kırgızistan'a gidin, orası da güzel" şeklinde ifadeler kullandı.

Gönülden destekliyorum gelmesinler. Çok yerinde bir boykot hatta bizde twitterda destek olalım bırakın ürünlerimizi almayı ne ülkemize gelin ne de diğer Türki cumhuriyetlere gidin. Atalarımız büyük adamlarmış vesselam. Arap yağı bol bulursa… demişler. Listeye dikkatli bakınca paso yağ satın aldıklarını görüyoruz.

Aslına bakarsanız dalga geçilecek bir durum değil, rahatsız edici ve ciddi bir mesele, şimdi karamsar düşünürsek, uzun vadede Cemal Kaşıkçı Cinayetini bizim üzerimize yıkma gibi bir planları olabilir. Çünkü adamı kendileri öldürdüler ama Arap basınına bu haberleri yaymadılar, buradan tutuklanıp giden kişiler oraya hain olarak gitti. Ailelerine para yedirip ne isterlerse söyletebilirler. Bunun sonucunda vatandaşlarını bizim ülkemize karşı doldurup, düşmanlık yaratabilirler zaten 1. Dünya savaşında şerif Hüseyin'in itilaf devletleri ile ittifakı ve Mcmahon antlaşmasını kendi ülkelerinde nasıl lanse ediyorlar bilmiyoruz. Suriyeli meselesini kendi içlerinde nasıl anlatılıyorlar bilmiyoruz öte yandan Yemen'de okul otobüsü bombalamış bir devlet bu nasıl bir kalleşlik yapacakları belli olmaz. Karamsar yaklaşmasak bile Cemal Kaşıkçı'ya akla hayale gelmeyen iftiralar atıp hain olduğunu iddia edebilirler.

Durum bu kadar vahimken Türkiye’nin önde gelen ulusal gazetelerinden birisinin Genel Yayın Yönetmeni, katıldığı bir televizyon programında ilginç açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan halkının kendilerine lider olarak Cumburbaşkanı Erdoğan'ı gördüğünü söyledi.

Bu nasıl bir ikilemdir bilemedim. Suudiler Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını paylaşıyor ve altına  #BoycottTurkishTourism yazıyor ama sonra bu Suudilerin Cumhurbaşkanımızı lider olarak gördüğü söyleniyor. Biraz komplo teorisi olabilir ama bu adam, Suudi Kralı'nın nefretini Erdoğan'a çekip, arada ciddi bir mesele olması için mi çalışıyor?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.