Konya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60748.444$

Sevgi Üzerine

28 Eylül 2019, Cumartesi 10:30

Sevgi; belki de en önemli doğal yaşamsal duygumuz. Ruhsal enerjimizin en temel yakıtlarından biri. Sevgi yaşamımızda en çok etkilendiğimiz ve önemsediğimiz duygumuz. Ne yazık ki onu basmakalıp ve yapay bir duygu haline getirmekteyiz belki de!..

İbretlik Hikayeler bize ders olur,  yol gösterir , bakış açımızı değiştirmemize yardım eder ve bu hikaye ile kızların babalarını ne kadar çok sevdiğini gösterir….

Küçük kızın muhteşem hediyesi

Hasan’ın 6 yaşında bir kızı vardı, çok pahalı bir hediye kaplama kağıdını boşa harcadığı için onu azarlamıştı. Küçük kız, kocaman büyük bir paket altın yıldızlı kağıdı sadece bir kutuyu sarmak için kullanmıştı.

Bayram zamanı küçük kız bu paketi getirip babasına bu senin dediği zaman babası bu sefer üzüldü. Acaba haddinden fazla mı kızmıştı kızına. Önceki gece yaptığı işe utandı. Ama ne var ki paketi açtığında yeniden öfkelendi.

Çünkü kutunun içi boş idi. Kızına baktı ve yine bağırdı. Kızına dedi ki bir hediye verdiğin zaman kutunun içinde bir şeyler olması gerek. Küçük hanım bunu da mı bilmiyorsun? dedi.

Babasının bu sözlerini işiten küçük kız gözlerinden akan yaşlarla babasına baktı. Babasına o kutu boş değil ki baba dedi. Ben kutunun içini öpücüklerle doldurmuştum! Bu sözleri duyan baba öyle fena oldu ki koştu, kızına sarıldı hep beraber ağladılar.

Hasan kızının hediye ettiği o altın yıldızlı kutuyu hayatının sonuna kadar yatağının baş ucunda saklamış. İhtiyacı olduğunda, morali bozulduğunda, kendini yalnız hissettiğinde, o kutuyu açar ve içinden minik kızının sevgi ile doldurduğu hayali öpücüklerden birini çıkarırdı.

Coelho’nun deyişiyle, bilgelik, tecrübe ve zaman insanı olduğundan farklı birine dönüştürmez. İnsanı olduğundan farklı birine dönüştüren tek şey sevgidir. Birbirimizi sevebiliyor muyuz ?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.