Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61171.733$

SELÇUK ÖZTÜRK’LE SOHBET

19 Ağustos 2019, Pazartesi 09:06

Kurban Bayramı’ndan önceydi. KTO  Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk davetimize icabet ederek gazetemizi ziyaret etti. O gün orada bulunan gazetemizin yetkilileriyle başkanla oturup sohbet ettik. Sohbetin esas konusunun önemine binaen Zekeriya bey, “Haber bayram telaşı sırasında araya kaynamasın” diyerek,  haberin bayram sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağını düşündü ve başkanın  ziyaret haberi bugüne kaldı.Bu konuya geçmeden önce şunu söyleyelim.. Yıllar var ki Selçuk Beyle bir araya gelmiyorduk. Yıllar içinde bir kaç haber ve yaptığımız yorumlar  üzerine o da  telefonla olmak üzere kısa  görüşmelerimiz oldu.Belki bir  yerlerde ayak üstü karşılaştığımız anlar da olmuş olabilir. Bildiğimiz şu ki.. Başkan çok yoğun bir insan.. Öyle özel ziyaretlere ayıracak pek  zamanı yok. Dolayısıyla kendisiyle az görüşebilmemiz gayet normal.

Peki ne konuştuk Selçuk Öztürk’le? En başta siyaseti konuştuğumuzu düşünebilirsiniz..O halde söyleyelim..Hayır! En az  konuştuğumuz konu siyaset oldu. Siyaseti teğet  geçtiğimizi  rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim sadece Ak  Partiyle ilgili bir sorumuz oldu.. Başkan soruyla ilgili ayrıntıya girmeden dedi ki “ Yapılan en son kamuoyu araştırması AK  Parti’nin oyunun yüzde 41, MHP’nin oyunun ise yüzde 10 civarında olduğunu gösteriyor. Bu yüzde  51’lik bir oy  blokuna sahip olduğunu gösteriyor Ak  Parti’nin.” Selçuk beyin Ak Partiyle ilgili bu kısa değerlendirmesinden sonra, kurulması  muhtemel   iki yeni partinin durumunu sordum.. Bu soruya  cevabı gayet açık ve net oldu.. “Başarılı olacaklarını  sanmıyorum. Ben bunu ifade edilmesi gerekenlere de söyledim.” Selçuk beyle siyaseti fazla konuşmadık. Söylediklerinden  bir mana çıkarmaya ve satır aralarında bir şeyler aramaya da çalışmadık. Bu konuda duruşu belli. Durduğu  yer belli olmayan bir insan Ak Parti’nin tek başına yüzde 41’lik  bir oya sahip olduğunu hiç söyler mi? Diyeceksiniz ki o halde daha çok ne konuştunuz? Ekonomiyi konuştuk.

Piyasaları konuştuk. Döviz ve faizleri konuştuk.Ve.. Bizim önemsediğimiz ve aslında bütün Konya’nın önemsemesi gereken Teknik Üniversite Kampüsünü konuştuk.. Selçuk Öztürk ekonomi konusunda bir Ticaret Odası Başkanı’nın bilmesi gereken  bilgilerden  daha fazla bilgiye sahip. Sadece Türkiye  piyasalarını değil, bu konuda dünya  piyasalarını da yakından takip ediyor. Amerika’daki, Avrupa’daki faiz ve döviz dalgalanmalarının sebep-sonuç ilişkisini gayet mantıklı bir şekilde açıklıyor. Bu konularda yaklaşım ve değerlendirmeleri mükemmel. Bir iktisat  hocası kadar bilgili ve iyi bir  piyasa analisti. Demek ki MÜSİAD’la başlayan, Ticaret Odası ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı  ile devam eden görev dönemlerini iyi değerlendirmiş. Sorumluluklarını yerine getirmiş. Yani yapması gerekenleri yapmış.

Gelelim Teknik Üniversite Kampüsü meselesine..Bu konuyu Zekeriya bey  sordu.. Selçuk  Öztürk başkan’da cevap verdi..

İşte başkanın önemli olan o soruya  cevabı : “Teknik Üniversite Kampüsü belirlenen yerde, OSB’nin yanında yapılmalı. (Organize Sanayi Bölgesi) Bir Teknik Üniversite’nin sanayi bölgesinde yapılması kadar normal bir şey olamaz. Ayrca arazi yapısı da önemli.. Ülkemizin ve dünyanın nüfusu  hızla artıyor.Verimli tarım arazileri  artan dünya  nüfusu karşısında  her geçen gün daha  da önemli hale geliyor. Dolayısıyla fabrika gibi, üniversite binaları gibi geniş arazi isteyen tesislerin verimsiz ve tarıma uygun olmayan arazilerin üzerinde yapılması gerekir. Teknik Üniversite kampüsü için  Ankara Yolu’nda  belirlenen araziye de bu gözle bakmak lazım. Orası  tarıma asla uygun olmayan bir arazi.Teknik Üniversite’nin  kampüsü olarak değerlendirilmesinde   bu bakımdan da  fayda var. Sonra   şehrin o bölgesi sanayi üssü  haline geliyor. Bunu da gözardı  etmemek lazım.”KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’le  bayramdan önce gazetemizde sohbet ederken,kendisini  dinlerken;  biz  çok farklı bir tahlil de yapmaya çalıştık. Başkanı MÜSİAD başkanlığı’ndan beri bu şehirde yakından tanıyanlardan birisiyiz. Kendisi an itibariyle Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı.. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.. KTO  Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı.. Karatay Üniversitesi Mütevelli  Heyeti Başkanı.. Başkanın bu  görevlerinden neden söz ettik, neden yazdık? Şunun için yazdık..Selçuk Öztürk onca görevden sonra  hiç değişmedi.. Yıllar öncesinin Selçuk Öztürk’ü.. O asla şımarmayan ve değişmeyern bir adam.. Mütevazı, samimi ve dürüst.. Sahip olduğu  ünvanları özel işlerinde  referans ve tesir aracı olarak asla  kullanmayan bir adam.Üzerine aldığı  görevleri  asla ihmal ve istismar etmiyor. Her yere gitmeye ve ulaşmaya çalışıyor.Makam aracı kullanmıyor. Anlayacağınız  sıradan bir vatandaş gibi yaşıyor. 

Karatay Üniversitesi’ne gittiği zamanlarda  öğrenci  yemekhanesinde yemek yiyor. Özel menü  siparişinde bulunmuyor. Üniversite  hizmetleri  için şehir dışına çıkması gerektiğinde  ulaşım, konaklama ve sair masrafları cebinden karşılıyor. Bu  konuyu yakın arkadaşım KTO rektörü Prof.Dr.Badem Sade’den  dinlediğimde çok şaşırmıştım.Daha fazla uzatmayalım..   Kurban Bayramı’ndan önce  davetimize icabet ederek gazetemizi ziyaret eden KTO Başkanı Selçuk Öztürk’le   iyi bir sohbetimiz oldu.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.