Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61060.18$

SAĞLIK VE EĞİTİMİN KAFASI BU İŞTE

27 Eylül 2021, Pazartesi 08:01

Eylül ayının son haftasının dahası haftanın ilk yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Bugün üç yerel farklı konuyu sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

BİZİ ANCAK DEMİR DUBA KESER

Bir duyarlı okurumuz üşenmemiş Konya’nın dahası Meram’ın en güzel ve revaçta olan parklarından Meram Yeni Yol üzerinde ki Evliya Çelebi Parkının trafik durumunu çok güzel özetlemiş.

 

Okurumuz şöyle diyor

“Uğur abicim burası Evliya Çelebi parkının arka sokağı. Belediye kaldırımda ve parktaki güvenliği sağlamak için yol boyunca kenarlara demir dubalar yapmışlar. Çok güzel olmuş. Böylece bazı araç sürücüleri kaldırıma çıkıp park yapamıyor. İnsanlar bu bölümde yürüyebiliyorlar. Köpeklerini gezdirebiliyorlar.

Burasıda Evliya Çelebi parkının Meram Yeni Yoldaki görünen kısmı

Burada kaldırımlarda duba olmadığından dolayı parktakiler ve kaldırımda yürüyenler her zaman için ölüm tehlikesiyle karşı karşıyalar. UNUTULMAMALI Kİ ÜÇ YIL ÖNCE BURADA BİR ARKADAŞIMIZ MERAM YENİ YOLDAN GELEN ARACIN PARKA GİRMESİ İLE FECİ ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ.

AYRICA YİNE HİÇ KİMSE UNUTMADI AYNI YERDE ARACIN ÇARPMASI SONUCU ÜÇ TANE SPORCU ARKADAŞIMIZ DA ÇOK KÖTÜ ŞEKİLDE YARALANMIŞLARDI.

Onların o zaman hayatlarını kaybetmediklerine sevinmiştik.

Bu güzel parkın Meram Yeni Yol üzerindeki bulunan bölümünün kaldırımlardan itibaren arkadaki yol üzerinde olduğu gibi demir dubalar ile yapılması hem parktakilerin hem de kaldırımda yürüyenin can güvenliğini sağlayacağına inanıyoruz.

İnşallah Belediye Yetkilileri bu konuda duyarsız kalmazlar.

Ayrıca yolun bu bölümüne bakıldığı zaman bazı araç sürücülerinin araçlarını kaldırıma yasak olmasına rağmen park ettiklerini de görebilirsiniz.

………………

BENİM BAŞ VEKİLİM

HASAN ABİM

BANA KIZACAK AMA

Bu bölümde yazacağım dahası fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım konuya en çok benim değişmeyen ve değişmeyecek olan “BAŞ VEKİLİM” Hasan abim, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı kızacak biliyorum.

Ama ne diyeyim.

Ne zaman Adana yoluna düşsem bu görüntüleri görmekten vallahi ben bıktım.

Konya’nın gündeminde ne zaman trafik dense.

Yani şehir içi trafik sorunu dense, benim gibi birileri şehrin göbeğinden geçen Tırlardan, Şehirlerarası otobüslerden, yüklü kamyonlardan şikayetçi olurlar.

Doğru mu?

Doğru.

Peki bizim çevre yolu ne oldu? Desek yine siyasiler bize kızacak.

Diyene de kızıyorlar.

En son yanılmıyorsam bu şehrin gerçekten çok kaliteli, ufuklu, vizyonlu görünenlerden çok dahası gösterilmeyen vekilimiz Ziya Altunyaldız Bey çevre yolunun bilmem ne kadarının yapıldığını söylemişti.

Ben geçtim çevre yolundan filan bizim şu illere bağlanan yollarında ki bitmeyen bakım onarım çalışmalarından bıktım vallahi.

Bunun AK Parti ile bizim vekiller ile yerel yöneticiler ile filan hiçbir alakası yok.

AK Parti iktidarı Türkiye’de yapılmamış yol, duble yol, tünel bırakmadı. 

AK Parti yol yapmadı, köprü yapmadı, tünel yapmadı diyeni Allah taş yapar.

Ama işte bizim fotoğraflar da ortada.

Bunlara yalan diyebilecek babayiğit var mı?

Ya da montaj diyecek.

Yalan montaj diyen adamın alnını karışlarım vallahi.

Neyse biz meramımızı anlattık sanırım.

Anlayan anladı.

GELELİM BİZDE İŞLERİN

NİYE ADAM GİBİ YÜRÜMEDİĞİNE

Yeni Milli Eğitim Bakanımız ne pahasına olursa olsun okulların kapanmamasının BEKA sorunu açıklamasının ardından herkes anladı ki okullar kapanmayacak. Ama sınıflar kapanacak. Bu arada ölen olursa da ölecek. Ama dediğimiz dedik çaldığımız düdük diyerek sağlıkçıların feryatlarına rağmen yola devam diyeceğiz.

Bu mantık içerisinde yavrularımız okullarına gidiyorlar.

Bazı sınıflar eğitime ara vermiş durumda.

Öğrenciler içerisinde hasta sayısı çok.

Ama test yapılmadığı için pozitif mi negatif mi denilemiyor malum.

Hasta olan çocuk okula gönderilmeyecek yaaa.

Meğer okullar dahası okul yönetimleri hala tüm resmi yazışmalar yapılmasına rağmen öğrencilerden ve öğrenci velilerinden rapor istiyorlarmış.

Evladını kapan ana baba okuldan da olmamak için rapor isteyince sağlık kurumları ve doktorlarımız bunlarla adeta kilitleniyorlarmış.

Yahu bakın Sağlık İl Müdürlüğü’nün bu konuda Eğitim için yazılı olarak gönderdiği resmi yazıdan bir bölümü buradan eğitimcilerimize, idarecilerimize ve velilerimize yazalım.   

“Resmi özel okul ve kurumlarda pozitif vaka ve temaslı öğrenciler için devamsızlık gerekçesi olarak rapor isteyen okullar olduğu ve bu durumun sağlık kurumlarımızın yoğunluğu artırdığı sağlık kurumları tarafından Müdürlüğümüze iletilmiştir.

Pozitif ve temaslı öğrencilerden rapor istenmemesi velilerden alınacak dilekçe ile öğrencilerin izinli sayılmasının sorunu çözeceği belirtilmesi rağmen halen rapor isteyen okullarımız olduğu bilgisi ilgili okul ve kurumlarımızın sorumlu tutulacağı önemle rica olunur”

…………

Yahu bu kadar açık ve net.

Ne olur artık rapor istemeyin.

Zaten burunlarından bile nefes alacak halleri olmayan sağlıkçılarımızı da üzmeyin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil. Ne zaman, bilmem. Yeter ki o kapıda durmayı bil

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün konvoylarının magandalığına bir dur diyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Konyalı emmi
    27-09-2021 12:30

    Dur bakalım, sen kendini yorma Uğur abim, “söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil” diyen Fuzuli gibi ol. Söylesen kötü olur, yel değirmenine karşı savaşan Donkişot gibi olursun, ama sussan da insanlar hayatından memnun gibi algılanır. Boş ver sen kimseyi yağlamayı, yıkamayı, ne yaparsan yap olmaz.Hele bir bekle şöyle 5-10 sene daha. Bu işler öyle çabuk bitmez. Hele bir filmlere konu olsun, "AŞKIMIZ KONYA BEYŞEHİR YOLU GİBİ HİÇ BİTMESİN" diye. Eğer filimler konu olursa o zaman belki bu çevre yolu biter. Ekranlara malzeme lazım değil mi? Büyüklerimizin bir bildiği vardır, diyeceğim ama inan bir bildikleri yok. Kimse elini taşın altına sokmak ve hizmet getirmek için uğraşta değil. Bak, Konya Beyşehir yolu bile daha tam anlamıyla bitmemiş. Bolu tüneline bak. Projesiyle birlikte 3,2 km olan ve yapımı 16 yıl sürüp 17 bakan eskitmiş Bolu tüneli. Burası Konya, bu işler o kadar kolay değil, ama bu çevre yolu bundan daha zor olan viyadükler ve tüneller açılıp kısa sürede biten Karadeniz değil ki. Burada herkes popülizm yaparak söylemlerde bulunur. Burası dinlemesini seven, inanan, tevekkül eden sahipsizlerin yurdu. Ehli keyif vekillerin, çilekeş şoförlerinin yurdu. Burası en çok oyu veren ama hizmette garip olanların yurdu.

  • yorum avatar
    Furkan
    27-09-2021 10:17

    MEB idarecilerinin kesinlikle işletme ve Yönetim yüksek lisansı yapmaları zorunlu olmalı. Müdür ve muavinlerinin modern yönetim ve iletişim tekniklerini öğrenmeleri elzemdir. Öğretmen ile idareci birbirinden farklıdır, ama biz bunu idrak noktasında değiliz.

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    27-09-2021 10:09

    DÜĞÜN YAPACAKLAR LÜTFEN BULUNDUĞU MAHALLESİNİN KARAKOLUNDAN İZİN ALSINLAR VE TAAHHÜTNAME VERSİNLER KONVOY OLUŞTURMAYACAĞIZ DİYE. ZATEN NERDEYSE BÜTÜN DÜĞÜNLER SALONLARDA YAPILIYOR. KONVOY ÇOK GEREKSİZ BİR HAL ALDI. SADECE MAKSİMUM 5 ARAÇ İLE GELİN ALMA İŞLEMİ YAPILIP DÜĞÜN SALONUNA GİDİLEBİLİR. ONLARCA ARACIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ ÇOK GEREKSİZ. ÇÜNKÜ HER KONVOYDA KENDİNİ BİLMEZ BİR KAÇ SÜRÜCÜ ÇIKIP, TEHLİKELİ HAREKETLER YAPIP TRAFİĞİN İÇİNE EDİYOR.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.