Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61234.973$

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN TRAFİĞİ

12 Kasım 2021, Cuma 08:01

Ben biliyordum. Sokağa çıkan herkes biliyor. Başkan Uğur İbrahim Altay biliyor. Başkanın ekibi biliyor. Evet bu şehirde nefes alıp kapının önüne çıkan herkes ama herkes bu şehrin artık en büyük sorununun TRAFİK olduğunu biliyor.

Çünkü insanlar bu sorunu yaşıyorlar.

Sorun denilince aklımıza hemen yerel siyaset geliyor.

Ardından da yerel yönetimler geliyor.

Yerel Yönetimler yasası ile bu şehirde havada uçan kuştan, kaçan tavşana kadar sorumlu elbette Yerel Yönetimler.

Ama en baştan başlayarak bir sıralama yapacak olursak iş önünde sonunda bize yani vatandaşa geliyor.

Ama ilk sıra ama son sıra.

Ama en büyük ama en küçük sonunda

Bu trafik meselesinde hepimizin az ya da çok payı var.

Son dönemlerde ısrarla kaçmaya çalıştığım trafik meselesine niye girmek durumunda kaldım?

Zaman zaman dile getiriyoruz.

Bizi günlük olarak takip eden bizden akıllı, bizden eğitimli, bizden daha çok şehrini ülkesini düşünen okurlarımız var.

Allah onlardan razı olsun.

İşte onlardan biriside VATANDAŞ rumuzu ile bizi yönlendiren bir okurumuz.

VATANDAŞ oturmuş klavyenin başına bizden(!) başlamış döşenmiş.

Haklı mı?

Sonuna kadar.

O zaman buyurun önce okurumuzun yazdıkları ile başlayalım.

“Sayın Özteke, öncelikle 14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı üzere bizim bir “Elektrikli Skuter Yönetmeliği” miz var. Buna göre de Scooter ifadeniz doğru değil yönetmeliğe göre “SKUTER” olmalı. Bana göre de keşke okunduğu gibi yazılacak şekilde yönetmelik "SUKUTIR" olarak çıksaydı. Neyse cemaat zaten bildiğini okuyor bildiğini yazıyor.

Tabiii dir ki bu Skuter ler aslında bisiklet yolu olarak belirlenen alanları kullanmalı. Ancak gel gör ki şehrin en merkezi yerlerinde bisiklet yolları bulunmadığından bu Skuterler de cadde ve sokaklarda kafalarına göre ters yolmuş düz yolmuş, yolun kenarıymış ortasıymış gibi hiçbir kurala uymayan bir şekilde kullanılmaya devam edilmekte. Bisiklet yolları demişken sadece en çok bisiklet yolu bizde diyebilmek için gerekli olup da yol yapılması için emek ve çaba gösterilmesi gereken yerlere değil de bisiklet ve skuter trafiği çok olmayıp, çok da gerekli olmayan yerlere otoban gibi bisiklet yolu yapmak da goy goy dan ve itibardan tasarruf olmaz anlayışından olsa gerek “dostlar alış-verişte görsün” den öteye gitmiyor.

Dolayısıyla maalesef öncelikler doğru belirlenmez ve göç yolda düzülür diyerek rant ve çıkar öncelikle çalakalem yola çıkıldıkça toplu taşıma, skuter, trafiği çekmeyen yollar, düzensiz kaldırımlar, toplu konut lokasyonları ile sanayi kurgusunun doğru yapılmaması, vb. birçok sorun arapsaçına dönmüş şekilde hepimizi germektedir.

OSB LERİN TRAFİĞİ

Bu şehirde 12-13 sene önce yapılan yerel seçimlerde Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) ziyareti esnasında bizzat zamanın Belediye başkanına KOSB için hem işgücünün toplu taşıma ile taşınması hem de hep söylenen ancak gerekli alt yapısı bir türlü sağlanamayan Üniversite Sanayi İşbirliği için Aliya İzetbegoviç caddesi ile Prof. Dr. Ahmet Ayhan Caddeleri üzerinden Selçuk Üniversitesi – Bosna Mahallesi ile KOSB arasına tramway hattı kurulmasının yararlı olacağı söylendiğinde “bir yere tramway hattı kurulmak için saat/yolcu hesabı yaptıklarını ve bu hattın bu anlamda ekonomik olmadığı” gibi anlamsız bir savunma yapılmış ve mevcut elektrikli ve konvansiyonel demiryolu hatları dahil ne hikmetse KOSB için toplu taşımaya yönelik ekonomik, sosyal, bilimsel ve en önemlisi insani ölçülerde bir toplu taşıma hala sağlanamamıştır.

SIFIR ATIK

Sıfır atık diye diye “Benim Şehrimin” olur olmadık her yerine hem BŞB hem de ilçe belediyeleri tarafından konulan atık kumbaralarının maalesef kendileri hem görüntü hem de çevre kirliliği yaratmaktadır.

Bu arada Bizim Meram’da Meram Belediyesi tarafından yine olur olmadık yerlere hatta pis kokular ve görüntüler içeren çöp konteynerlerinin hemen yanına koyulan ucube “KULLANILMIŞ AYAKKABI-GİYSİ VB. KUMBARALARI” için kızgınlığım bu kumbaralarda toplanan ayakkabı ve giysilerin toplanması hizmetlerinin taşeron bir firmaya ihale edildiğini öğrendiğimde çok daha artmıştır.

Belediyelerimizin adı kullanılarak toplanan giysi ve ayakkabıların ne idüğü belirsiz İŞİD mensubu gibi kişiler tarafından kumbaralar açılarak toplanması ve belli bir kayıt ve düzen içinde ihtiyaç sahibine gitmesi gereken bu eşyaların nereye gittiğinin belli olmaması gibi bir durum kabul edilemez.

SON SÖZ; Sıfır atık amaçlı geri dönüşüm konteynerleri ile ayakkabı ve giysi kumbaraları Pis ve kötü kokular yayan çöp konteynerleri yanına değil de zincir market, camii ve okul benzeri yerlere belli bir düzen içinde konulsun.

Konulsun ki beklenen fayda topluma verilmek istenen mesaj çok daha anlaşılır olsun.

Not: İŞİD görüntülü kişilerin Belediye aracı görünümlü minibüslerle giysi kumbaralarından giysi almaya çalışırken çekilmiş fotoğrafları var arzu edilirse bunları da sizinle paylaşabilirim. Umarım bu Konuyu Belediye yetkililerimiz açıklamak isterler “

………………….

Okurumuzun trafikten sıfır atık projelerimize kadar çalışmalarla ilgili görüşlerini aktardık. Yetkililere ilettik.

Şu organize sanayi bölgelerine toplu ulaşım meselesini zaten yıllardır yazar dururuz.

Bu mesele çözülse Konya’nın trafik sorununun yarısı kökten halledilmiş olur.

Ayrıca sanayicide işçide kurtulmuş olur.

En önemlisi memleket sorunu milli gelirler kendi paralarımız cebimize kalmış olur.

Ama bu, bu kadar bilinmesine rağmen yapılmıyorsa demek ki bizi yönetenlerin bir bildiği vardır diyerek susuyoruz. 

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN MUHTEŞEM BİR ESER DAHA

Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı Başkan göreve geldiği andan itibaren Selçuklu Belediyesi ile adeta özleşen kültür hizmetleri kervanına tam destek vermeye devam ediyor.

Dün katıldığımız TÜRKLERİN MİRASI isimli çalışmanın protokol anlaşması töreninde de Sayın Başkan yine böyle bir eseri kazandırma adına haklı gururu yaşıyordu.

Ahmet Başkan dün yine son derece mütevazi ve kibardı.

Ekibi yine konuklara karşı son derece hassas ve ev sahibi idiler.

Şaheser bir çalışma olan bu eser içinde işin kahramanları Tamer Yiğit ve İbrahim Dıvarcı’yı da tebrik ediyorum.

Bize de tören sonrası ancak kendilerine teşekkür etmek düştü.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın makamına parasına ve sosyal medyasına bakmayınız. Edebine ve ahlakına bakınız.,

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle genç ya da olgun bayanlar kendilerine durup yol verildiği zaman hala muhabbet etmek yerine karşıdan karşıya seri ve hızlı adımlarla geçmeyi öğrendikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Vatandaş
    12-11-2021 14:52

    Sorunlar ve çözüm önerilerime bir kez daha köşenizde yer vermişsiniz. Çek teşekkür ederim. Sn. İsmet ÖZEL'in dediği gibi "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil." ancak retmeye ve söylemeye devam edeceğim.Saygılarımla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.