Konya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61119.090$

Mevlid-i Nebi Haftası

21 Kasım 2018, Çarşamba 08:29

19 Kasım pazartesi günü akşamı Mevlid Kandili ile birlikte bir hafta boyunca Diyanet İşleri Baskanlığımızca “Mevild-i Nebi Haftası” olarak ilan edilmiş olup bu yılki temanın “Hz. Peygamber ve Gençlik” olduğu belirtilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız hafta ile ilgili http://mevlidinebi.diyanet.gov.tr/tr-TR özel web sayfası hazırlamıştır. Bu sayfada konuyla ilgili ayetlere, hadislere, hutbelere, vaazlara, makale ve kitaplara ayrı bir yer verilmiştir. Gençlere yönelik bilgi yarışması düzenlenmiş, 23-25 Kasım tarihlerinde de İstanbul'da bir sempozyum tertip edileceği bildirilmiştir.

Konya’mızda da Konya İl ve İlçe müftülüklerimizce pek çok program tertip edilmiştir. Bunlar arasında hastane, hapishane, huzurevi, çocuk yuvası, esnaf, Resmi Kurum ve kuruluş ziyaretleri, ücretsiz kitap ve gül dağıtımı, konferans, panel, seminer, sinevizyon gösterimi, radyo ve televizyon programları, hatim ve mevlit programları ve bilgi yarışmaları, sergiler, okçuluk, koşu yarışmaları, kan bağışı, izcilik kampı, mehteran konseri, sabah namazı buluşmaları gibi bir çok etkinlik sayılabilir.

Konya Müftümüz sayın Ahmet Poçanoğlu hocamızın yaptığı açıklamalara göre söz konusu etkinlikler ile şu hedefler gözetilecektir:

1. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle, Peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, hayatımızı O’nunla anlamlandırmak ve O’nun sevgisini canlı tutmak,
2. Peygamberimizin gençliğe ve gençlere verdiği değeri ve onlara olan güvenini bütün boyutlarıyla gündeme taşımak,
3. Gençleri yüce dinimiz İslam’ın evrensel mesajlarıyla buluşturmak,
4. Gençlik konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak,
5. Gençlerin günümüzde yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak,
6. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutacak çalışmalar yapmak,
7. Vaaz, hutbe, TV ve radyo programları, panel ve konferanslar aracılığıyla tema çerçevesinde topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapmak. (http://konya.diyanet.gov.tr/sayfalar/contentdetail.aspx?MenuCategory=Kurumsal&ContentId=1068)

Toplum olarak biz de Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İl ve İlçe müftülüklerimizin etkinliklerine ve gençlere yönelik çalışmalara destek olalım. Çünkü gençlerimiz, bizim geleceğimizdir. Peygamber Efendimizin (sav) emir ve tavsiyelerini öğrenip hayatımızda uygulamaya ve anlatmaya çalışalım. Çünkü Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) “ Benden bir ayet bile olsa insanlara ulaştırınız.” (Buhari, Enbiya 50) buyurmuşlardır.

Allah bizi sevdiği ve razı olduğu cennetlik kullarından eylesin. Cennette Peygamber Efendimize komşu eylesin ve cehennem azabından korusun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.