Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    10218.81
  • BTC
    62976.17$

MERKEZDE GECE RADARLARINA DİKKAT!

15 Temmuz 2021, Perşembe 08:10

Şükürler olsun hızla bir bayram arifesine doğru hızla gidiyoruz.

Hür, özgür ve birazda paralı olan insanlar için bayram programları tam gaz gidiyor. Bayram bu kesime.

Değilse bizim gibilere de malum her gün bayram.

Şu anda hastanelerde, hapishanelerde ve bayram geliyor cepte para yok anama, babama, oğlana, kıza, hatuna ne yapacağım? Diye düşünenleri de Cenab-ı Allah’ım kurtarsın düzlüğe çıkarsın.  

Mesleğimiz gereği bir düğün töreninde görünüyor, oradan çıkıyor hastanede bir başka tanıdığı görmek istiyoruz ve oradayız.

Hastanelerde kimsenin aklında bayram seyran yok. Çünkü insanlar rahat sağlıklı nefes alabilmenin ayakta dik yürüyebilmenin hayali içerisindeler. Hastane çalışanları ile hasta ve yakınları için empati yapabildiğimiz zaman günümüzün şükrünü ancak anlayabiliriz.

Cezaevlerindeki insanlarımız için duadan başka ne diyebilirim ki?

Allah düşürmesin, düşenleri de kurtarsın.

Para, pul, ekmek zamanla hayırlı ise zamanı gelince bulunur.

Ama sağlık ve hürriyet bence bedeli olmayan iki büyük nimet diyorum.

İzninizle yerel konularımıza başlayalım.

ÜÇÜNCÜ AŞIDA KAFAM ALLAK BULLAK

İki aşısını yaptırmış ve üçüncü aşı için son derece istekli bir insan iken önce Sayın Sağlık Bakanımız Koca’nın bu konuda yaptığı maalesef birbirini tutmayan açıklamaları, ardından delta virüsünün resmi açıklamaları ile bunlarla tamamen zıt ŞEHİR EFSANELERİ canımı sıkıyor.

Kimse kızmayacak ama bu kadar karmakarışık açıklamalar bizi ters düz ediyorsa aşı karşıtlarına ne diyebiliriz ki?

……….

Biz bu haldeyiz de dünyaya her gün çomak sokanlar bizden farklı mı?

“ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle büyük bir ivme kazanan corona virüsü aşılama süreci sonrasında yetkililerden “üçüncü doz corona virüsü aşısı” açıklamaları geldi.

BioNTech ile birlikte aşı geliştiren Pfizer, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Aşı virüse karşı etkili fakat zaman içerisinde aşının etkisi azalıyor. Yeni varyantların çıktığı bir dönemde aşı olunduktan sonraki 6 ayda üçüncü doz aşı olmanın faydaları olabilir” ifadesine yer vermişti.

Biden’ın sağlık ve tıp konularını danıştığı başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, iki doz aşı olan ABD vatandaşlarının üçüncü doz aşı olup olmamasıyla ilgili bir açıklamada bulundu. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile birlikte Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezi (CDC) çok nadir bir adım attı ve ortak açıklama yaptı. Açıklamada, iki doz aşı olanların üçüncü doz aşı olmasına ihtiyaç duymadığını açıkladı.

Bu açıklama ile eş zamanlı olarak Dr. Fauci de bir açıklamada bulundu. Fauci, “İki doz aşı olanların Covid-19 aşısı olmasına gerek yok. Fakat gelecekte bu seçenek halen açık olacak.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN’e çıkan Dr. Fauci, “Biz burada üçüncü doz aşıya gerek kalmadığını söylemiyoruz. Gerçek zamanlı olarak bütün gelişmeleri takip ederek bir destek doz aşıya ihtiyacımız olup olmadığını görmek istiyoruz. Fakat hem FDA hem de CDC’nin verileri bu aşıya şu anda ihtiyacımız olmadığını gösteriyor” dedi.”

……………….

Ben sizin yapacağınız bilimsel açıklamanın …………………

AHMET BAŞKAN NE YAPMIŞ ÖYLE

Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ekibi ile biz gazetecileri önceki gün akşam öyle bir yere götürdü ki hepimizi adeta ters yüz etti. Evet Selçuklu değil şehir Sille’de yeni bir SEYİR TEPESİ oluşturmuş. Bilenler için şöyle tarif edebiliriz, Sille’ye giderkenKOMBASSAN evlerinin tam karşısından bu bölgeye giriliyor ve Konya ayaklarınızın altında kalıveriyor. Bizim en yüksek seyir tepemiz olan Akyokuş bile aşağılarda kalıyor.

Vatandaş için de hizmete açılan bu yeni muhteşem SEYİR TEPESİ tahmin ederim ki yarın ihtiyaca bile cevap veremez hale gelir. Ama Ahmet Başkan bunu da düşünmüş olacak ki mevcut açılan alanın daha yeni, bir daha yeni, bir daha yeni alanları da oluşturuluyor.

Tek kelime ile Konya muhteşem bir yeşil alana dahası seyir alanına kavuşmuş.   

ÖNCE EKRANDAKİ NACİ ATALAY

Yılar öncesi idealist bir eğitimci olarak tanıdığım Naci Atalay Hocam hayalleri ve hedefleri doğrultusunda adım adım gidiyor.

Bizde yerel bir gazeteci olarak kendisini gururla izliyoruz.

Şu anda şehrimizde sadece muhteşem bir eğitim kampüsünün sahibi olmakla kalmayan Naci Hoca aynı zamanda Türkiye Özel Eğitim ve Öğretim Derneği Başkanı. Naci hocayı iki gün önce ulusal bir haber kanalında canlı yayında görüşlerini açıklarken izledim. Naci Hoca Türk eğitim sistemi adına çok çarpıcı açıklamalarda bulunuyordu.

Açık söyleyeyim Naci Hocayı televizyonda izlerken yine şehrin böyle bir değeri ile gurur duyuyordum.   

Bu şehirde öyle eğitimciler var ki artık bu isimler Türkiye’de söz sahibiler.

İŞTE MELEK HOCA

Bu örnek eğitimcilerimizden biriside Melek Bozkurt’tur. Melek hoca çok yönlü eğitim ve öğrencileri adına fikirleri ile icraatları ile sürekli üreten farklı bir insandır. Melek Hoca ile ilgili olarak da bu hafta şu yeni bilgiyi aldım.

Melek hoca Türkiye’de Merkezi Ankara’da olan ve yeni kurulan TÜM ÖZEL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI VE ÇOCUK KULÜPLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’ nun Başkan yardımcılığına seçilmiş. Aynı zamanda Federasyonun Konya Başkanı olan Melek Hocaya yeni görev inde üstün başarılarının devamını dilerken isimleri Konya’yı aşan tüm dostlarımızla gurur duyuyoruz.

ÖMER ATİKER VE İTTFAK’A TEŞEKKÜRLER

Konyaspor yönetimi durmaksızın inanılmaz bir performans ile her alanda her yerde olabilmenin hızı ile tam gaz gidiyor. Şehrin Konyaspor cephesi ile ilgili gelişmelerini biraz basından izlemeye çalışırken özel dostluklarımızla da resmi olarak açıklanmayan bazı güzel gelişmeleri duyuyoruz.

Mesela Konyaspor’un forma göğüs reklamı bu yılda ATİKER.

Kamuoyunun önünde pek görünmeyi sevmese de genç iş adamı ATİKER Markası ile Türkiye’de değil Dünya’da farklı kıtalara mührünü vuran kurumun başındaki isim Ömer Atiker yine maddi olarak Konyaspor için yapacağı fedakarlığı sessiz sedasız yapıvermiş.

Diğer yandan İTTİFAK ile olan sözleşmede rakamın daha da yukarı çekilmesi için Başkan Özgökçen’in gayretleri sonucu Holding yöneticileri yine fedakarlık yapmışlar.

Sonuçta Konya ve Konyaspor’umuz Konya sevdalıları sayesinde yürümeye devam ediyorlar.

HAVA KARARDIKTAN SONRA

RADARLARA DİKKAT

Yeni Emniyet Baş Müdürümüz Sayın Engin Dinç Bey şehrimizdeki görevine başladı. Yeni görevin Sayın müdürümüze ve şehrimize hayırlı olmasını dilerken bizim gazetecilik adına tatsız tesadüf polisle ilgili dahası trafik ile ilgili bir konuyu bugün yazmak zorunda kalıyoruz. 

Selçuk Üniversitesi’nden bir profesör hocamız aradı.

Gazze Caddesinde saat 21 den sonra seyir halinde iken radarların denetim yaptığını belirterek

“Uğur Hocam benim bildiğim bu radar uygulamaları öncesi sürücülere pusu kurulmaması iç in ikaz levhaları vardı. Gece radar uygulamasında sürücülerin bunu görme şansları yok. O günde çok sayıda sürücünün radar uygulamasına girdiğini gördüm.

Bu durumdan da üzüntü duydum. Uygulama değişikliği var mı?” diyordu.

Hocama geceleri radar uygulamasının sadece o caddede değil mesela Akıncılar parkı bölgesinde haftanın her günü belli saatlerde uygulama olduğunu hatta saat 23. den sonra bile uygulamanın devam ettiğini hocamıza söylüyor ve “İşi şansa bırakmamak gerekir hocam. Ama durum bu” diyorduk.

…………

Bu uygulamaların bayram ile bayram öncesi ya da sonrası ile alakası yok.

Bir yerde bende bu işe fena bozuluyorum ama bizi bize bırakırlarsa sonumuz felaket olur diyerek günümüze şükrediyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Elindeki çöpü yere atmak yerine çöp kovası bulana kadar elinde tutan insan EĞİTİMLİ insandır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Resmi park alanlarında çizilmiş alanlara park etmeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.