Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62916.48$

Limon ve faydaları

25 Eylül 2019, Çarşamba 08:33

Sevgili okurlarım bugünkü köşe yazımda son günlerde tazesi çıkan ve pazar ve marketlerde bolca bulunan şifa kaynaklarından biri olan limonun faydalarından sizlere bilgiler aktaracağım Çok eski zamanlardan günümüze kadar geleneksel tıpta kullanılan limon, yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, folik asit ve lif içerir. Ayrıca pek çok vitamin ve mineral bakımından da zengindir.

Çayımıza, çorbamıza ve salatalarımıza sıktığımız limon, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, zayıflamaya yardımcı olması, yorgunluğu gidermesi, sindirime yardımcı olması, böbrek taşlarını engellemesi, diş eti problemlerine etkisi gibi birçok özelliği ile sağlımıza inanılmaz faydaları vardır. Şimdi limonun sağlığa faydalarından bazılarına detaylıca bir göz atalım… İşte limonun faydaları…

Kalp sağlığını iyileştirir

Limon suyu içmek, potasyum içerdiğinden kalp sorunları olan insanlar için yararlıdır. Hem zihin hem de vücuda sakinleştirici bir his sağladığı için yüksek tansiyon, baş dönmesi ve mide bulantısını kontrol eder.

Detoksifikasyon

Sabahları büyük bir bardak suya eklenen taze limon suyu harika bir karaciğer detoksizatörüdür. Böbrekleri, sindirim sistemini temizler ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur.

Sindirime yardımcı

Limonun, kötü bakterileri uzak tuttuğu için sindirime yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Kilo kaybı

Limonlar kilo kaybına yardımcı olduğu gösterilen çözünür bir lif olan pektin içerir. Ayrıca limonlar, şekerin vücut tarafından emilmesini yavaşlatabilir.

Cilt sağlığı

Turunçgillerde bulunan C vitamini sağlıklı bir cilt için hayati öneme sahipken, alkali yapısı akneye neden olduğu bilinen bazı bakterileri öldürür.

Ateş ve terlemeyi engeller

Limon suyu; soğuk algınlığı, grip veya yüksek ateşten mustarip olan kişilere iyi gelir. Hastalık esnasında artan ateş ve terlemeyi engeller.

Astım

Limon suyunda bulunan C vitamini, solunum problemleriyle mücadelede iki önemli rol oynar. Birincisi, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve ikincisi, bir antioksidan görevi görür ve akciğerlerin astım nöbetleri sırasında alerjenler şeklinde ürettiği zararlı oksidanlarla savaşır. Böylece düzenli olarak limon suyunun alınması hastalıkla mücadelede yardımcı olacaktır.

 Diş bakımı

Limon suyunda diş bakımında da kullanılır. Limon suyu diş ağrılarına iyi gelir ayrıca diş eti kanamasını durdurabilir. Ayrıca ağızdaki kötü koku ve diş eti ile ilgili diğer sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Soğuk algınlığı ve grip Limonlar, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı çalışan C vitamini ve flavonoidler bakımından zengindir.

Böbrek taşlarının tedavisine yardımcı

Limonlar, böbrek taşlarının oluşumunu önleyen bir kimyasal olan sitrat içerir. Sitrat ayrıca daha büyük taşları parçalayarak idrardan kolayca geçmelerini sağlar. Limon suyu içmek sadece sitratı değil, aynı zamanda taşları engellemeniz veya temizlemeniz için ihtiyacınız olan suyu da sağlar.

Saç Bakımı

Limon suyunun, geniş çapta hasarlı saçların tedavisinde yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Kafa derisine uygulandığında, kepek, saç dökülmesi, saç ve saç derisi ile ilgili diğer sorunları durdurabilir.  Limon aromatik ve antiseptik bir ajandır ve ayak rahatlaması için yararlıdır. Ilık suya bir miktar limon suyu ekleyin ve anında rahatlama ve kasların gevşemesi için ayaklarınızı karışıma daldırın.

Her zaman dediğimiz gibi sağlıklı beslenin sağlıklı kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.