Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2455.6
  • BIST
    10235.98
  • BTC
    60336.37$

KIYMETLİ VELİLERİMİZ (2)

21 Eylül 2020, Pazartesi 08:45

Şimdi evimiz mademki okul ortamına dönüştü. Önce evimizin o köşesini tama manasıyla eğitim odasına dönüştürmeliyiz. Hatta geçenlerde okuduğum bir haber sitesinde evinin garajını okul ortamı gibi çocuğu için hazırlayan anne babalar olduğunu ve çocuğun burada aynen okulda gibi sırada oturup karşıda tahta da dersi dinleyerek ve manken bir öğretmen resmi ile de sınıfta öğretmen varmış gibi her şeyin düşünüldüğü ve göze hoş görüntülü bir manzara, gerçekten harika düşünülmüş.

Bizde kendi imkânlarımıza ve odaların durumuna göre çocuğumuzun çalışma ortamını hazırlamalıyız.   Biliyorsunuz çocuklar biraz başıboş kaldılar mı hemen yaramazlık yapmaya, kardeşiyle veya arkadaşıyla şakalaşmaya veya başka işlerle meşgul olmaya başlarlar. Sizlere bu konuda çok iş düşüyor. Hem böyle yapmakla ve çocuğunuzun evde birinci derece sorumlusu olarak onun eğitimiyle ilgili artık birebir ilgilenme gerektiği konusunda bundan sonra siz daha çok meşgul olacaksınız. Eskiden ya da önceden diyelim, çocuğunu okula gönderip ondan sonra okulun uzak veya yakınından geçmeyen sınıfını veya numarasını bilmeyen veliler vardı. Ya karne zamanı gelirlerdi okula, ya da çocukla ilgili yaşanılan bir durum olunca idarenin/öğretmenin çağırmasıyla gelirlerdi. Şimdi öyle değil, sizde okulun eve taşınmasıyla öğretmene karşı yaptığınız olumsuz eleştirileri bundan sonra yerinde uygulayarak bizatihi kendi kendinizi değerlendirme fırsatı bulmuş oluyorsunuz. Bakalım sorguladığınız öğretmenlik denen meslek nasıl bir şeymiş? Okul da eleştirdiğinizi evinizde kendiniz ne kadar yerine getirebiliyorsunuz?

Buna öz eleştiri derler tabi’i ki. Biz burada sizleri eleştirmiyoruz sadece yapılan bir işin vebalinin ne kadar ağır ve meşakkatli olduğunu anlatmaya ve sorumluluk içerisinde hareket etme gerekliliğini öne çıkarmaya çalışıyoruz.

Değerli Veliler bu zor zamanlarda inşallah atlatılacak. Bunlarda geçecek. Hepimiz bu işi ancak birlikte omuzlar ve el ele verirsek başarabiliriz. Onun için okul öğretmen ve Veli olarak ülkenin geleceği ve gözbebeği yavrularımızın eğitim ve öğretimine çok önem verelim. Sorumluluk alalım. Taşın altına elimizi koyalım. Bundan sonra bana ne diyemeyiz. Böyle bir hakkımızda lüksümüzde yok. Hem çocuklarımız öğrenecek hem bizlerde bu pandemi dönemini kendimiz içinde oku öğren uğraş didin ve araştır aşamasına dönüştürmeliyiz. Evimizin içinde okuyabileceğimiz ve çocukların okumasına elverişli kitaplar bulundurmalıyız.

Bakın burada bir şeyi açıkça söylemek istiyorum. Hani yılsonunda okula geri dönüşüm olarak getirdiğiniz kitaplar var ya işte onarlın arasına katılmış ve mutlaka evde bulunup okunması faydalı kitaplar var ki, maalesef aileler o kitapları da ders kitaplarının arasına katarak evden uzaklaştırmış ev böylece kitabın değeri içindeki yazıları anlamsız bırakılmıştır. Hiç okunmadan bir şeyin değeri anlaşıla bilinir mi?

Şimdi sizler hem çocuklarımızın öğretmeni, hem de öğrenen bir bireyi oldunuz. Benim yıllardır savunduğum bir düşüncem vardı. Anne baba okula projesi. Şimdi bu proje işte bu yolla da olsa istenilirse her veli anne baba olarak bu beşikten mezara kadar dediğimiz işlevi hayata geçirebilir.     Bizim gayemiz dünya ve ahreti kazanmak değil mi? O halde çocuklarımızı başıboş bırakmadan artık eğitimin ne kadar önemli ve sorumluluk gerektirdiğini anlamak ve yapmak zorundayız. Evimizi okula dönüştürerek her evin bir ilim yuvası olması, ailelerin mutlu ve çocukların öğrenen öğreten bireylere dönüşmesi benim için özlenen bir toplum projesidir.

Bu arada çocuklarımızı her türlü tehlikelerden uzak tutmak zorundayız. Ağaç yaş iken eğilir atasözüne istinaden ne kadar zararlı sayılacak alışkanlık varsa nefse hoş gelen onlardan yavaş yavaş kurtulmalı ve nefsimizi ıslah etmeliyiz. Oyun, eğlence, boşa vakit geçirme, uyuşturucu, kumar, tinercilik, sokak serseriliği, argo ağız, büyük küçük akran çatışması gibi ne kadar boş şeytani hile ve oyunlar varsa uzak durmalı ve çocuklarımızı bunlardan korumalıyız.

Biz inanıyoruz ki her zorluğun sonunda mutlaka bir mükâfat vardır inanır ve sabredersen bu imtihanı da başarırsın. Rabbim milletimizin ve İslam ümmetinin yar ve yardımcısı olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.