Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61576.437$

Kentten mağaraya göç

25 Eylül 2021, Cumartesi 09:06

Tarım da yeni bir dönemin başladığını söylemek mümkün. Artık eskisi gibi anam babam tarımı yapma dönemi bitti. Bundan böyle daha bilinçli ekimler yapılacak, daha kaliteli ürünler ekilecek, daha az su kullanan bitkiler daha çok ekilecek.

Ekim dönemleri Ekim aylarında değil, Kasım aylarında yapılacak. Hasatta bir ay geç olacak. Küresel iklim değişikliği hayatımızda birçok şeyi değiştirecek. Sadece tarımı değil, günlük yaşantılarımızı da değiştirecek. Geçen haftaki yazımda bahsetmiştim. Artık mağaralarda yaşayacağız. Kışın sıcak, yazın serin tutacak ortamları arayacağız. Klimalar yetmeyecek. Kendi elektriğini üretenler bulabilirlerse klima kullanacak. Araçlarımız sürekli hararet yapacak trafik çilesinden kurtulacağız gibi gibi…

Şimdiden hazırlıklarımızı yapalım. Karanlık ortamlarda sebze yetiştirmeyi öğrenelim. Buna benzer şeyleri gelecek nesillerin kullanması için yapacağımız hazırlıklar susuz tarımı da geliştirerek verebileceğimiz en büyük hazine olsa gerek.

Bol güneşli bugünün ağustos ayı sıcaklıklarını kasım aralık aylarında gece yaşadığımızı düşünün yıllar sonrası için. Cehennem gibi bir şey. Sokağa çıkmadan, mağaralarınız da kablosuz internetiniz başında film seyredeceğiniz günleri.

Bunları yaşamak istemiyorsunuz ama yaşayacaksınız. Onun için bu günden daha büyük felaketlerin önüne geçebilirsiniz. Bugünün insanları, geleceğin insanlarına cehennem yerine cennet bir gelecek bırakabilir.

Şimdiden fosil yakıtlardan kurtulmalıyız. Araçları bir kenara bırakıp bisikletlere binmeliyiz. Dünya da sadece bir gün trafiğe araç çıkmaz ise, bu saydığımız var sayımları bir yıl ertelemiş oluruz. Düşünün bugün birkaç ay konfordan uzak dursak gelecekte yaşanacak felaketleri 50 yıl öteleyebiliriz.

Biz gelecek nesillerimizi seviyoruz ve onların daha rahat yaşamalarını sağlayacak ortamlar hazırlayacağız.

Sağlıkla kalın….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.