Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61082.813$

KABARAN faturalar!

26 Ocak 2019, Cumartesi 09:42

Sevgili dostlar bugün bir Gaz Dağıtım şirketinin faturaların az gelmesi için vatandaşa bulunduğu tavsiyelerden bahsetmek istiyorum. Malum kış ayındayız ama havalar şükür güzel gidiyor. Geceleri olmasa da gündüzleri Konya olarak bir nebze olsun rahatız birkaç gündür.

Yinede mevsim şartlarının etkisi ve üstüne birde peş peşe gelen zamlar ile vatandaşın artık evi değil cebi ısınmaya başladı. Dolayısıyla vatandaşlarda kendi çaplarında tedbir almaya, önlem bulmaya çalışırken İGDAŞ'tan çözüm önerisi geldi.

Faturalara ufak bir katkıda bulunmak ve evi sıcak tutabilmek için verilen tavsiyeler ise şunlar:

Dış cephe kaplamasının ve çatı yalıtımının tasarrufta önemli rol oynuyor. Bu yalıtım sayesinde yüzde 40’lara kadar varan tasarruf sağlamak mümkün.

Evdeki eşyaların yerleştirilmesinin de ısının evin içerisinde dolaşımını ciddi şekilde etkilediği belirtiliyor. Mesela koltukların peteklere çok yakın yerleştirilmemesi, en az yirmi santimetre mesafe bırakmak gerekiyor.

Hatta, dekoratif malzemeler ve perdeler yine peteklere göre ayarlanmalı imiş. Perdeler kısa tutulup petek üzerinde sonlandırılmalı, dekoratif malzemeler ile petekler kapatılmamalı imiş.

Pencerelerde çift cam kullanımı ısıyı evde tutmakta büyük etkenlerden birisi imiş.

Gibi bu ve benzeri bir sürü tavsiye var.

Bu tavsiyelerin altına yorumlar yapılmış ama biraz ağır yorumlar yapılmış. Firmanın yetkilileri kötü bir şey dememiş ki, sadece ısıyı nasıl stabil tutabileceğimizden ve kabaran faturaların nasıl daha aşağı çekilebileceğinden bahsetmiş. Bence buna kızmak çok yanlış. “Sıcak yerlere göç edin” de diyebilirlerdi mesela. “Kombiyi kapatıp sıkıca giyinip öyle oturun evde” de diyebilirdi. Ne bileyim daha ütopik olabilir ama “Ev içerisinde yaşayan bütün hane halkı tek odada toplanın, odanın ortasına bir ateş yakın ve ateşin etrafında çember oluşturarak ısının” da diyebilirdi. “Birbirinize sokularak oturun” diyebilirdi.

Niye kızıyoruz ki? Çözüm odaklı insanlara hep hayran kalmışımdır. Yönetici dediğin çözüm üretir. Tasarruf için en güzel çözümleri sunmuşlar bize. Ne yani “en güzel tasarruf yöntemi doğalgaz birim fiyatının düşürülmesi” diyecek değil ya.

Tavsiyeleri uygularsak ‘KABARAN’ faturalarımız düşebilir, denemeliyiz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.