Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2425.3
  • BIST
    10197.66
  • BTC
    62768.59$

İYİ BAYRAMLAR

01 Haziran 2019, Cumartesi 09:47

Bir aylık sabrın sonunda bize ihsan Ramazan boyunca Rabbimize şükür ve taatte bulunduk. Ona iyi bir kul olmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Nefislerimizi açlıkla terbiye ettik. Şimdi gönüllerimiz bayram coşkusuyla kıpır kıpır.

Ramazan Bayramının 9 gün olması sebebiyle uzmanlar şimdiden yola çıkacak sürücüleri uyarmaya başladı.Ülkemizde trafik kazalarının en yoğun olduğu yaz ayları ve bayram tatilleridir. Bugünden itibaren 9 günlük bayram tatiline girdik. Tatile gidecek olan vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini kendi araçları ile gideceklerse araçlarının bakımını mutlaka yaptırmalıdırlar. Bayram tatillerinde karayollarımızın yoğunluğu göz önüne alınarak trafik kurallarına mutlaka uyalım.

Uykusuz ve yorgun araç kullanmayınız. Uzun yolda her 2 saatte bir mola vererek elinizi ve yüzünüzü yıkayınız. Hız limitlerine uyunuz aşırı hız ve hatalı sollama yapmayınız. Can güvenliğiniz için yasal hız limitlerini aşmayınız. Trafik magandalarına dikkat ediniz, makas atanlar, trafiği tehlikeye sokanlara ve motosiklet sürücülerine dikkat ediniz. Kırmızı ışık ihlali asla yapmayınız. Emniyet kemerinizi mutlaka takınız.

Büyüklerini ziyaret eden ve eski geleneklerine bağlı büyüyen çocuklar toplumda daha sosyal bireyler olarak mutlu bir şekilde yer almaktadırlar. Günümüz şartlarında yoğun iş temposundan biraz uzaklaşmak için tabi ki tatil yapacağız ama lütfen sizi bekleyen büyüklerinizi ve onları özleyen çocuklarınızı bir kere daha düşünün ve bayram günlerini sizin özel tatillerinize denk getirmeyin. Önümüzde bir bayram daha var, gelin bu bayramda telefonlarımızı değil kendi dillerimizi konuşturalım ve büyüklerimizin gönüllerini alalım. Ziyaret edebildiğimiz kadar çok yakınımıza ve komşumuza gidip çocuklarımızla birlikte eski bayramları yeniden yad etmenin keyfini birlikte yaşayalım.

Ramazan Bayramı; yolunuzu gözleyen büyüklerin ziyaret edileceği ve tüm çocukların mutlu anılar biriktireceği bir bayram olması dileğimle şimdiden nice bayramlara....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.