Konya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2425.3
  • BIST
    10106.87
  • BTC
    61882.11$

IRKÇILIĞIN OSMANLIDA OLMADIĞI (3)

18 Nisan 2018, Çarşamba 07:23

Haçlıların diğer insanlara bakış açısını kı­saca anlatabilmek için, Falih Rıfkı Atay'ın Gezerek Gördükle­rim adlı kitabından kısa bir iktibas yapalım:

"Bir zencinin sâhibinden gördüğü zulüm ve hakaretler kar­şısında, ona yapabileceği en büyük kötülük, kendi kendini öldü­rerek sâhibini yeni bir köle satın almak mecburiyetinde bırakıp, onu 2 dolar zarara sokmasıdır."

40 yıl öncesine, yani 1970’li yıllara kadar Avustralya ve Yeni Zelenda yerlileri, oraları sömürgeleştiren İngiliz kanunla­rına göre resmen köle kabul edilirlerdi. 1950’li yıllarda 100 bin yerli çocuğu medenileştirilmek maksadıyla ailelerinden zorla almışlar ve kamplarda güya eğitip, kendi hizmetlerinde kullan­mışlar, bundan dolayı bu halktan hâlâ özür dilemiş de de­ğillerdir.(1)

İngilizlerin Hindistan’daki ırkçı uygulamalarını 20. Asır Müslüman gez­gini Abdürreşid İbrahim şöyle anlatır: “bir İngiliz teğmen bile Hintli bir gene­rale elini vermez, onunla aynı masada bulunmaz, aynı masada ye­mek yemez, maaş durumları da eşit değildir, İngilizler Hintli subaylardan beş kat daha fazla maaş alırlar, hâlbuki bu Hintli subaylarda Londra’da tahsil görmüşler­dir, onlara insan nazarıyla bile bakmazlar, Hintliler de bunu gâyet normal görüyor, “niye?” dendiğinde: “İngilizler sahiptir-Efendidir” diye cevap veri­yorlar ve en ufak bir tedirginlik duymuyorlar, kabullenmişler.”(2)

26 yaşında Profesör olarak son 300 yılda en genç yaşta bu unvanı alan kişi olarak bilinen ve IQ’sünün Einstein’dan bile yüksek olduğu söylenen meşhur ilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu konuyla ilgili şöyle der:

“İngilizler dünyanın en ırkçı kafalı ve haçlı ruhlu milletidir. Fakat bunu gâyet usturuplu yapan bir millettir. Batılının hepsi aynı karakter­dedir. İnsanlıktan bahsederler ama aslında insanlıkla alakaları yoktur. İngilizler gitmiş Kızılderilileri yok etmişler. İspanyollar gitmiş güney Amerika’daki bütün medeniyetleri yok etmişler. Kitaplarını yakmışlar. Bu hadiseler hâlâ devam etmektedir. Amerikalılar kötü de Avrupalılar iyimi? Avrupalıların kafası aynı haçlı kafası. Ama bizimkilerde bir Av­rupa hayranlığı sürüp gidiyor...  Bana sık sık Amerika’dan Türkiye nasıl görünüyor? Bunun cevabı çok basittir; Görünmüyor, Türkiye diye bir yer görünmüyor, adı sanı yok. Türkiye diye bir yerin varlığından kimsenin haberi yok…”(3)

Bugün bile aynı çarpık zihniyeti devam ettiriyorlar. UCM (Uluslararası Ceza Mahkemesi) kararlarını ABD tanımamıştır. İşledikleri suç ne kadar bü­yük olursa olsun bir ABD askerini dünyanın hiçbir yerinde hiçbir mahkeme yargılayamaz, yargı­larsa bunu savaş sebebi sayacağını dünyaya kabul ettir­miştir.(4) Bunlar kendilerini insanüstü varlıklar olarak kabul edi­yor­lar.(5)

Fransız yazar Alime Cesaire’ın Avrupalının karakteristik özelliğini özet­leyen şu cümlesi ne kadar gerçekçi: “Hitler eğer aynı soykırımı Araplara ve Afrikalılara karşı yapmış olsaydı, Avrupa’dan belki de Napolyon kadar nor­mal bir kahraman diye iltifat görecekti. Ama Hitler’in tek suçu, soykırımı Yahûdilere karşı uygulamış olmasıydı.”  Nitekim bugün İsrail’in Filistinlilere uyguladığı katliam ve soykırımın dünyaca görülmemesi, farkına varılmaması, yok farz edilmesi bu sözün ne kadar doğru olduğunu bize göstermektedir.  

Bu ırkçı tutumları hayatın her safhasına yansımaktadır. Fransa’da olan işsizlik, göçmen gençler arasında P’dir, Fransa’da ceza evlerinde @ Müslüman var ama nüfusunun @’ı Müslüman değildir. ABD de ölüm cezası giyenlerin F’sı zenci ama nüfusun yalnız % 9’u zencidir.(6)

08. 01. 2015 târihinde Pariste üç terör olayı gerçekleşti ve 20 kişi öldürüldü. Dünya ayağa kalktı, liderler mesaj üstüne mesaj yayımladı. 11. 01. 2015 târihinde Pariste yapılan terörü protesto yürüyüşüne dünya liderlerinin birçoğu katıldı. Senelerdir Irakta, Suriye’de, Pakistanda her gün terör olaylarında onlarca kişi ölür. Hattâ Paristeki olayın cereyan ettiği gün Nijerya’da Booko Haram örgütü bir kasabayı bastı ve 2000 den fazla insan öldürdü. Kimsenin kılı kıpırdamadı. Medyada doğru-dürüst gündeme bile gelmedi. Niye çünkü onlar zenci, çünkü onlar ucuz, çünkü onlar Avrupalı değil!..

Avrupalı ırkçıdır. İnsandan önce unvanlara değer verir. Un­vanlar onlarda isimden yani insandan önce gelir Kont... Dük... Bizde ise insandan sonra gelir. Hasan Paşa, Ahmed Bey gibi.(7)

Napolyon kendisi asil bir soydan gelmediği için hayat boyu bunun acısını duymuş, hiç olmazsa asil bir kadın alayım da, bu eksikliğimi gideriyim diye çok sevdiği karısını boşamış ve Hasburg hânedanından bir kadın almıştır.(8) 

Avrupalılar o kadar müfrit ve ırkçıdırlar ki; bizim Cüneyt Arkın’ın film­lerini gerçek dışı bulup bazı devletler oynatılmasını yasaklarken, kendileri Antik Çağda 300 Spartalı’ya (Yunan gücü) bir milyondan fazla hattâ Târihçi Heredot’a göre 2 milyon 600 bin kişilik Pers (İran) ordusunu yendirirler.(9) “300 Spartalı” Filmi seyredildiğinde bu gerçekler görülebilir.

Dipnotlar:

1-CNN Türk haberleri, 28. 05. 2000.

2-Abdürreşîd İbrâhîm, a. g. e. s. 297, 305.

3-Oktay Sinanoğlu, a. g. e. s. 280.

4-Mesut Karaşahan, a. g. e. s. 96.

5-Milliyet Gazetesi, 02. 07. 2002. ‏

6-Banu Avar, “Hangi Avrupa”, Truva Yay. İst. 2008, s. 180.

7-M. Niyazi Özdemir. Mevlânâ Güldestesi Yayın no 7 s. 164.

8-Münevver Ayaşlı, “İşittiklerim, Gördüklerim, Bildiklerim”, Timaş Yay. İst. 2006, s. 67. 

9-https://www.google.at/#q=300+spartalı+flminde+pers+ordusunun+sayıs

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.