Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2431.0
  • BIST
    10166.4
  • BTC
    62644.25$

İKİ UCU PİS DEĞNEKTE DİLSİZ CANLILARIN VEBALİ VAR

21 Ağustos 2023, Pazartesi 00:00

Bu haftanın ilk yazısı ve bu yazımızın da başlangıcı biraz tatsız tuzsuz bir konu olacak.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi şehrimizde de başıboş hayvanlar, sahipsiz köpekler büyük sorun.

Türkiye’de bunun sorumlusu suçlusu kim?

Kimse bu konuda net bir tavır almıyor.

Bu konunun iki ciddi yönü var.

Evet başıboş hayvanlar aç kaldıkları zaman özellikle çocuklara, kadınlara yeri geliyor erkeklere saldırıyor.

İnsanlarımızda çok ağır travmalar ve acı gerçekler bırakıyor.

Diğer yandan bana göre bu konuda yetki ve etki alanları sınırlı, elleri kolları arkadan kelepçeli (!) Belediye başkanları işi idare etmekten günü kurtarmaktan başka bir şey yapamıyorlar.

Yapılan sadece başıboş köpeklerin kuduz aşılarını yapılarak kulaklarının küpelenmesi.

Peki ya bu hayvanlar saldırmaz mı?

Tabii ki saldırırlar.

Bu işin acı ve çaresizlik bölümü.

Şimdi gelelim Cenab-ı Allah’ın yarattığı canlılara yapmış olduğumuz caniliğe.

Cuma akşamı gerçekten çok sevdiğim saydığım bir dostum aradı.

Bu dostum hayvanlar konusunda Konya’nın sayılı birkaç isminden biridir.

Sonuçta da canlılar adına gerçekten acımasızdır çünkü işini en iyi yapanlardandır.

Selam sabahtan sonra kendisini de işin içine katarak şöyle diyordu:

“Uğur abi beni tanıyorsun gerçekten çok katıyım ve işim gereği böyle olmak zorundayım.

Belediye başkanlarının ve belediyelerin de hayvanlar konusunda durumu nasıl idare ettiklerinin içindeyim.

Önümüzde malum yerel seçimler var.

Bu başıboş hayvanlar 24 saat her an canlı birer bomba.

Bunu kabul ediyorum.

Belediye başkanlarının da yapacağı bir şey olmadığını biliyorum.

Ama şunu insanlık adına asla kabul edemiyorum.

Benim katı yüreğim bile bu vahşet karşısında alıyor.

Malum Sokak hayvanları yavruluyor.

Belediye yetkilileri annelerine sadece küpe taktıktan sonra bu yavruları daha gözü açılmamış yavruları Kaşınhanı’nda hayvan pazarının arkasına bırakıyorlar toplu halde ve Allah seni inandırsın bu daha dünyaya geldiklerinin farkında olmayan yavruları canlı canlı öldürüyoruz.

Yetkililer görevliler bu konuda çaresiz biliyorum.

Önümüz seçim şehirde toz kalkmasına hele hele bu konuda canı yanan Uğur başkanın bir daha incinmesini asla istemiyorum.

Ama başta Uğur başkan ve diğer belediye başkanlarımız bilmeli ki yeni doğmuş yavru köpekler orada ölüme terk ediliyor.

Allah’tan korktuklarını, kuldan utandıklarını, samimiyetlerini yakından bildiğim belediye başkanlarımızın böyle bir vebalden kurtulması için senden yardım istiyorum.

Abi biliyorsun ben gerçekten başkanlarımızı çok seviyorum.

Sen de seviyorsun.

Peki yavru köpeklerin bile bile öldürülmesine ölüme terk edilmesine kim razı olur hangi belediye başkanı buna göz kapatır kulaklarını tıkar?

Asla inanmıyorum.

Ama vallahi de billahi de köpek yavruları yavru köpekler görevliler tarafından ölüme terk ediliyor

Uğur abi bu konuyu ne olur dile getir senin de vebalim var ben gerçekleri acı da olsa sana ilettim” diyordu.

O gece gözümün önünde canlandırdım. Bu vahşi, korkunç olay nedeniyle uykularım kaçtı. Allah’tan bu satırları yazarken aradan belli bir süre geçmiş biraz daha sakinleşmiştim.

Buradan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey’e ve merkez ilçe başkanlarına yalvarıyorum. Belki de bu acı gerçekten hiçbirinizin haberi yok.

Ama sizin altlarınızda görev yapanlar bunları bile bile yapıyorlar.

Allah rızası için yavru köpeklerin ölüme terk edilmesini engelleyin.

Bundan sonra vebal sizlerin.

ŞEHİR TRAFİĞİNDE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR

Madem haftanın ilk yazısına şehrimizle ilgili bir konudan başladık o zaman yine şehirden ama bu kez canımızı yakmayan bir konu ile devam edelim.

Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Başkanlığı şehir içinde inanılmaz bir şekilde trafiğin kilitlenmesine ve akışı adeta durduran önemli kavşaklara sessiz sedasız önemli dokunuşlar yapıyor.

Bunlardan birisi de Lamcı Alt Geçidi’nden geçtikten sonra sağımızda Mobilyacılar Sanayi solumuzda Karatay sanayinin son bölümünü gözümüzün önüne getirdiğinde o bankalar önündeki kavşak her sürücü için her geçişte korkulu bir rüyadır.

İşte geçtiğimiz haftadan bu yana o kavşakta ve güzergah boyunca Büyükşehir belediyesi ekipleri çok önemli bir çalışma yapıyorlar.

Hele hele bazı yerlerde yolu da genişletiyorlar.

Caminin duvarına kadar olan güzergah bu yapılan çalışmanın tamamlanması ile çok iyi olacak. Keşke azıcık da olsa caminin duvarından da bu yol genişletmesine yer açabilirsek çünkü üst geçitten inen araçlar için soğuk sert kış günlerinde bu çıkıntı sorun olabilir.

Yetkililer ne yaparsa yapsın bizler vatandaş olarak bu şehrin trafik sorununun çözülmesinde sadece görevimizi yapsak, kurallara uysak ve biraz daha sabırlı olsak bence daha rahat ederiz diye düşünüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sana ait olan hayatı başkalarını memnun etmek için harcama.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Özellikle bebek arabalı anneler kaldırım yerine araçların hızla geçtiği yollarda kendilerinin ve çocuklarının hayatını tehlikeye atmadığı zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Meram'lı
    21-08-2023 23:14

    "Ne zaman adam oluruz" yerine, "NE ZAMAN İNSAN OLURUZ" daha şık oluyor.

  • yorum avatar
    Uğur Amcanın Aslan Yeğeni
    21-08-2023 21:57

    Uğur amca otogar göbeği ne olacak bir tarafta sanayi bir tarafta meskenler çevre yolu tren yolu şehri ortadan bölmüş insanlar sabah realden novadaya akşam novadadan reale yığılıyor. Mobilyacılar alt geçidi ve borsa üst geçidi savaş alanına dönmüş. Adam gibi toplu taşıma yok güzergahlar konya turu yaptırıyor girmediği sokak kalmıyor. Dünya belediyeleri Konya’ya gelip bu istikametleri bu saatlerde kullanmazlar inşallah. Çevre yolu yapılacaktı kayboldu. Uğur amca bir dahaki yazında bunu paylaşmazsan küserim.

  • yorum avatar
    Göcük Esnaf
    21-08-2023 21:53

    Otogar kavşağı yanıyoreeeee

  • yorum avatar
    Nazmi Hoca
    21-08-2023 15:24

    Belediyede karar veren ağalar Adakale caddesini bölerken eksik iş yaptılar. Yolu şefikcan ışıklarına karar bölmeleri gerekirdi; Oradaki açıklık zibidi tayfasına ordan oraya fink atma imkanı tanıyor. Böyük ağaların dikkatine…

  • yorum avatar
    Vatandaş
    21-08-2023 13:52

    Ne zaman adam oluruz : "Özellikle bebek arabalı anneler kaldırım yerine araçların hızla geçtiği yollarda kendilerinin ve çocuklarının hayatını tehlikeye atmadığı zaman daha iyi adam oluruz" ifadeniz yerine, YÜRÜYECEK YAYA KALDIRIM BULUNUR ve BU KALDIRIMLAR; BIRAKIN BEBEK ARABALI ANNELERİ, YALNIZ ANNELERİ DAHİ YOLA İNMEDEN YÜRÜTÜRSE O ZAMAN DAHA İYİ İNSAN OLURUZ. +++ BİR İLAVE DAHA KADIN VE ERKEĞİ ADAM OLARAK DEĞİL DE BİR “İNSAN” OLARAK ADLANDIRABİLİRSEK O ZAMAN CİNSİYETÇİ ve SUBLİMİNAL MESAJ VERMEYEN DAHA İYİ BİR "İ N S A N" O L U R U Z!

  • yorum avatar
    Tahsin
    21-08-2023 13:21

    Şefikcan parkı serseri tayfasından birkaç gün emniyet gücü yığmakla temizlenir mi? Mümkün değil.. Masumların canı yanmadan kimse ortaya çıkmaz; havalar sıcak zira!

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    21-08-2023 13:10

    valla belediyenin zabıtasından, trafik bilmem ne dairesinden bir şey beklemeyin. Şehir caddesi, Havzan, Meram Yeni yol, Zafer, Bedesten, Kayalı park, Koyuncu üst geçidi, Kampüs yolu, Adana Çevre Yolu, Mobilyacılar üst geçidi, her şey ortada. Bir senedir ruhsatsız çalışan dükkanı bile idare ediyorlar. Bir de tutmuşlar Harmancık kavşağını yapmışlar. Giren yolunu kaybediyor, çıkamıyor. Belediyecilik Andersen...

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    21-08-2023 13:06

    Meram Tıp fakültesinde sağlık işleri suistimal ediliyor. Ücretli randevu, ücretli muayene, ücretli tomoğrafi, ücretli MR'a yönlendiriliyor. Birde artist hocalar var, yok ben hasta bakmıyorum diyip tanıdık ayağına randevu açan, gel sana indirim yapayım diyen, ben çok çalışkanım diye instagramda show yapan bir sürü show-men hekim var. Mail attığın zaman cevap bile vermezler ama .. Ben SGK'ya kesilen fatura ve döner sermaye'den, hastane ve iştiraklerinin huzur hakkından nemalanan kişiler ve üniversite yönetimine yoruyorum, bu dengesiz durumu. Yav para işlerinde bu kadar beceriklisiniz, iş bilensiniz, alet, edevat, techizat, makine, hasta, vaka, deney, gözlem ve inceleme imkanınız varda bunu niye tedavide, araştırma makalelerinde , Scientific -İndekslerde, H- İndekslerinde, kullanmazsınız ? Hiç bir bilimsel sıralamada isminiz geçmez, üniversite sıralamalarında adınız anılmaz. Konya'nın yüzünü neden yere eğersiniz ? Türkiye'de iki yüz küsür üniversite arasında neden yüz güldürmezsiniz? Dünyada 2000-3000 üniversite arasında bir çok kriterde ilk 1500 e bile giremeyen, tercih edilmeyen, üniversiteler yükü olarak mı anılacak bu şehir. Memnun musunuz halinizden ?

  • yorum avatar
    Vatandaş
    21-08-2023 11:34

    NEÜ Meram Tıp Fakültesinde sabah yaşadığım bir olay. (Gerçi onlarca var ancak bu olay beni daha çok rahatsız etti) MR - Tomografi çektirmek için randevu almak üzere sıradayım. Önümdeki vatandaş randevu tarihinin ileri bir tarihe verilmesi üzerine bugün çektirmemizin imkanı yokmu diye sorduğunda, görevli; 492 TL ödeme yapılırsa hemen çekilebileceğini söyledi. Eğer hemen çekilebilme imkanı varsa yani çekime müsait Cihazlar varsa neden ileri bir tarihe randevu verilir. Parası olan parasına kıyar hemen çektirir peki parası olmayan SGK primlerini zamanında ve yıllarca en üstten ödeyen vatandaş bu duruma bakarak hastanesine, bakanına, hükümetine, hükümetinin başına, devlete küfretmez mi? Benzer bir soru da poliklinikler de yeni mezun pratisyen doktorlara muayene olup olduğu muayene ve konulan teşhis ve tedaviden bir şey anlamamak mı, yoksa uzman, doçent, profesörlere muayene olmak için yine yaklaşık 500 TL ödeyerek özel muayene sırası almak mı? Sonra da oturup şükretmek, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin demek!!! Hadi ordan, hadi, hadi...

  • yorum avatar
    Vatandaş
    21-08-2023 11:34

    NEÜ Meram Tıp Fakültesinde sabah yaşadığım bir olay. (Gerçi onlarca var ancak bu olay beni daha çok rahatsız etti) MR - Tomografi çektirmek için randevu almak üzere sıradayım. Önümdeki vatandaş randevu tarihinin ileri bir tarihe verilmesi üzerine bugün çektirmemizin imkanı yokmu diye sorduğunda, görevli; 492 TL ödeme yapılırsa hemen çekilebileceğini söyledi. Eğer hemen çekilebilme imkanı varsa yani çekime müsait Cihazlar varsa neden ileri bir tarihe randevu verilir. Parası olan parasına kıyar hemen çektirir peki parası olmayan SGK primlerini zamanında ve yıllarca en üstten ödeyen vatandaş bu duruma bakarak hastanesine, bakanına, hükümetine, hükümetinin başına, devlete küfretmez mi? Benzer bir soru da poliklinikler de yeni mezun pratisyen doktorlara muayene olup olduğu muayene ve konulan teşhis ve tedaviden bir şey anlamamak mı, yoksa uzman, doçent, profesörlere muayene olmak için yine yaklaşık 500 TL ödeyerek özel muayene sırası almak mı? Sonra da oturup şükretmek, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin demek!!! Hadi ordan, hadi, hadi...

  • yorum avatar
    Vatandaş
    21-08-2023 11:25

    Büyükşehir BB Trafik şube dairesi sadece araçların kullandığı yollarla değil biraz da yayaların kullandığı kaldırımlarla ilgilensin. Meram Yeni Yol da (Yeni Meram Cad) Battı çıktıdan Meram son durağa kadar olan bölgede Sağlı sollu yaya kaldırımından bir yürüsünler de görelim. Araçların nasıl süratle geçtikleri caddeden yaya kaldırımında yürümeyi zorlaştıran ağaçlar, bunların dalları ile yaya kaldırımına cephe ev, işyeri ve kurumların ((NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve özellikle Rektör ikametgahının) bahçe duvarlarından sarkarak yaya kaldırımında yürümeyi zorlaştıran sarmaşık ve benzeri bitkiler ile ağaç dallarının budanması sağlanamaz mı? Özel mülkiyet demekle olmaz özel mülkiyet kamusal alandan yararlanmayı engelliyorsa gereği yapılmalıdır. Ayrıca yaya kaldırımları üzerine dut, kayısı, erik, vb. meyvelerin dökülüyor olması ve bunların yaya kaldırımı üzerinde yarattığı kirlilik ve koku da cabası. Hele hele Meram Eğitim Araştırma hastanesinden Meram son durağa kadar olan caddenin her iki yanındaki yaya yolundan yola inmeden tehlike ve korku yaşamadan Meram'a yürüyerek gitmek ve yürüyerek Meram'dan gelmek tam bir survivor. Gerçi bugünkü konya postasındaki survivor ünlüler haberi gereği bu ünlüleri Dominik'ten önce Yeni Meram Caddesine getirip ve özellikle bir de akşam karanlığında bu caddenin yaya kaldırımlarında yürütmek gerekiyor ki ondan sonra survivor olsunlar...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.