Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2416.4
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62463.58$

Hesapları Tutmadı

25 Temmuz 2016, Pazartesi 09:13

 

 

Teyakkuzda, binlercemiz doluştuk meydanlara

Toplayamazsın bu milleti üstünede versen para

Ama,söz konusu vatan olunca kırarız kirli elleri

Vatan bizim namustur, sözümüz vatansızlara..!

Yusuf Erdoğan

 

Allah (c.c.)'a hamd, O'nun Rasûlüne salât eder, İslâmı yüceltmek, vatanımızı ve necip milletimizi korumak için mücadele veren mü'min kardeşlerime Yüce Mevlâ’dan kolaylıklar diler, Aziz şehitlerimize rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar dilerim.

 

 Sizlere burada ibretli bir kıssayı anlatmak istiyorum.

 

Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman’ (a.s.) a gelerek, kanadını bir dervişin kırdığını söyler.Hz. Süleyman, dervişi hemen huzuruna çağırtır.Ve ona sorar;“Bu kuş senden şikâyetçi, neden kanadını kırdın?”Derviş kendini savunur;“Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yanına kadar gittim, yine kaçmadı. Ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacağım sırada kaçmaya çalıştı, o esnada kanadı kırıldı.”Bunun üzerine Hz. Süleyman kuşa döner ve der ki;“Bak, bu adam da haklı. Sen niye kaçmadın? O sana sinsice yaklaşmamış. Sen hakkını savunabilirdin. Şimdi kolum kanadım kırıldı diye şikâyet ediyorsun?”Kuş kendini savunur.“Efendim ben onu derviş kıyafetinde gördüğüm için kaçmadım. Avcı olsaydı hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez, bunlar Allah’tan korkarlar diye düşündüm ve kaçmadım.”Hz. Süleyman bu savunmayı doğru bulur ve kısasın yerine getirilmesini ister.“Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın” diye emreder.Kuş o anda;“Efendim, sakın öyle bir şey yaptırmayın” diyerek öne atılır.“Neden” diye sorar Hz. Süleyman.Kuş sebebini şöyle açıklar;“Efendim, dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapar... Siz en iyisi mi, bunun üzerindeki derviş hırkasını çıkartın... Çıkartın ki, benim gibi kuşlar bundan sonra aldanmasın."

 

Evet kardeşlerim. Yıllarca bu hayırsever milletimizin verdikleri yardımlarla bu memleket için çalışıp bu vatana hizmet edeceğiz diyenler, meğerse yıllarca kime hizmet ettiklerini maksatlarının ne olduğunu hiçbir kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir şekilde yukarıdaki kıssada geçen derviş kılığına giren şeytanı bile kıskandıran bu mahlûklar vatanımızı, milletimizi bir gecede kuş gibi avlayacaklarını zannettiler herhâlde.

 

Lâkin hesapları tutmadı. Onlar yıllarca bu necip milletin saf ve iyi niyetinden istifade ettikleri  gibi, tepkisiz ve hemen teslim olacaklarını sandılar. Tabii ki yetkililerin ifade ettiği gibi henüz tehlike geçmiş değil. Ancak meydanlarda ve gerekli yerlerde nöbet tutmaya devam edeceğiz.

 

Mevlâm akibetimizi hayr eylesin. Bu necip millete bir daha böyle manzaralar yaşatmasın. Birlik ve bütünlüğümüzü bozdurmasın. Huzurlu günlere kavuştursun.

 

Cenâb-ı Hak cümlemize, iyiliği emredip kötülükten nehyeden “ şuurlu bir ümmet” olabilmeyi lûtf u keremiyle ihsân eylesin. Amin.

Gönülden Muhabbetlerimle.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.