Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.18
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    10158.55
  • BTC
    62866.45$

GÖRDÜN MÜ GÖRDÜN MÜ? RAKAMLARI GÖRDÜN MÜ?

26 Temmuz 2021, Pazartesi 08:38

Şükür kavuşturana. Allah hepimize sağlık versin akıl sağlığımızı elimizden almasın ve bu yalan dünyada oynayarak vakit geçirebileceğimiz meşgaleleler versin. Vallahi bayram güzel. Tatil güzel ama, bu kadar uzun tatil beni yordu. Bu satırları yazabilmek için bilgisayarın karşısına geçerken halime ve Allah’ıma nasıl şükrediyordum, tarif edemem.

Hemen yazı konularımıza başlayalım.

Ama adı bayram ya da günümüzün sözü ile bayram tatili olduğu için bayramlık da birkaç cümle yazalım. 

BAYRAMLAŞMAK HEP GÜZELDİR

Asla ama asla geçmişi anarak günümüzde hayıflanmak istemem. Bunu yapanlara da karşıyım. Onun için “nerede o eski bayramlar?” cümlesini de kullanmam. Bayram, bu bayramda çok güzeldi. Ailecek sağdık, sağlıklı idik, özgür idik. Her şeyden önce anamın babamın yanına gittik. Onları mutlu ettik. Onların duasını aldık.

Ve hiçbir bayram atlamadığım o değerli büyüklerim ile telefonla da olsa bayramlaştık. Veli Nurulahoğlu abim, Mehmet Ali Atiker abim, Ali Yeğin abim. Bayramın ilk günü mutlaka bayramlaştığım büyüklerimdendir.

Eski valilerimizle bayramlaştık.

Aydın Nezih Doğan Bey, Cüneyit Orhan Toprak, Hakkı Teke beyler, çok sayıda bürokrat ile bayramlaştık.

Haaa bu arada tabii ki olmazsa olmazlarımızdan siyasiler.

Yalnız bayramda bayramın ilk günü ilk arayan ve bayramımızı tebrik eden İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Zuhal Ehliz Hanım idi. Kendisi beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti.

Bu arada Kurban Bayramı’na bir de kendimizi kandırmak için bir bayram sıkıştırıveriyorduk.

Adı sadece “bayram” olan ama aslı astarı olmayan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” içinde sağ olsun bizleri seven sayan dostlarımızda aramayı ihmal etmiyorlardı.

Bu bayram için ilk arayan isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta Hanım efendiydi.

Neyse burada adını yazamayacağımız kadar çok dost isme bir kez daha sonsuz saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.

BAYRAM TATİLİ YAPAN

10 MİLYON KİŞİ YALAN

Bayram başlamadan ülkede bir algı oluşturuldu. Ve bayram süresince hep bu konuşuldu. Neymiş efendim “Bayramda 10 milyon kişi tatil yapacakmış”.

Bu rakam vallahi de yalan billahi de yalan idi.

Kendimiz gözlerimizle görmedik ama yaşayanlardan aldığımız bilgilere göre 3 saatlik bir karayolunu insanlar 6 saatte alıyorlardı.

Gidiş de değil ama bayram dönüşünde karayollarında uzun araç kuyrukları oluşuyordu.          

Sosyal medyada bu araç kuyruklarının en güzel kareleri vardı.

Bu demektir ki bu ülkede 10 milyon kişi değil en az 30-40 milyon kişi adı ister tatil olsun ister yer değiştirme yollardaydı.

BU MİLLETTE PARA ÇOK

Hani para yok, para yok diye ağlaşır dururuz ya.

Olay sadece yollardaki araç kuyruklarından, sahillerde iğne atsan yere düşmeyecek izdihamlardan oluşmuyordu ki.

Alın size bir başka sosyal medya paylaşımı

Kilometrelerce araçtan oluşan kuyrukta Trabzon’un ünlü Uzungöl bölgesinden.

PEKİ KONYA’DA TRAFİK NASILDI?

Ülke genelinde böylesine iğrenç, dahası düşündüren trafik görüntüleri olurda Konya olarak biz geri kalır mıyız?

Osman B…. Abim bu korkutan görüntünün videosunu da gönderiyordu.

Yer Altıyol köprüsünden fetih caddesine gidiş istikameti imiş.

Aracın bagajındaki üç çocuk arkadan gelen araç sürücüleri ile dalga geçerken büyük tehlike oluşturduklarının farkında bile değiller eğleniyorlardı.

Burasıda Şefik Can Caddesi.

Genç delikanlı normal hız limitine uyan araçların ortasından sağından solundan onları geçerken nasılda sözüm ona mutlu oluyordu (!)

KURBANDA O PİS KOKU

Selçuk Üniversitesinde öğretim üyesi olan bir okurumuz ise penceresinin önündeki bu fotoğraf karelerini gönderdikten sonra

“Uğur Bey bayram burnumuzdan geldi. Allah …………… versin. İğrenç çöp kokusundan pencere açamıyoruz. Haftalardır bu kapak yok. Kimi aradık ise güvenlikçiden başka kimseye ulaşamadık.

Güvenlikçilerde “mesaide değiller” diyor. Beyaz masa mesaide değil. Telefonu güvenlik açıyor. Belediyeye kendileri için güvenlikçi koymuşlar. Vatandaş için kimse yok. Yetkili birine “Alo” deyip bildirmek isterdik tabi ki… Canım çiçeklerin yanında şu çöpün kokusunu çekiyoruz gece gündüz. Rüzgar çıksın istemiyoruz. Koku getiriyor çünkü. Belki cumartesi gelirler diye yine aradım. Yoklar. Güvenlik, pazartesi gelirler diyor. On gün tatil nasıl yapar çöp işleriyle ilgili hangi birimse?”

……………………..

UĞUR BAŞKANIN KIBRIS ÇIKARTMASINI UNUTMADIK

Bayram öylesine dolu dolu geçti ki herhalde bayramda yaşanılanları bir hafta yazsak bitmez. Bayramda Konya için en önemli konulardan biride Başkan Uğur İbrahim Altay’ın KKTC’de olması Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni bazı görüşmeleri ayak üstü yapması idi.

Bunları da yazacağız inşallah. 

BAKAN KOCA KAN KAYBEDİYOR

Hemşerimiz Konya için sağlık sektöründe bulunmaz insan Sayın Bakan Koca 5 binlere inen vaka sayısının 12 binlere çıkması üzerine her gün birkaç paylaşım yapıyor. Ama size samimi bir şey söyleyeyim mi? Bakan Koca Konya’da, Konya’da Ak Partiye gönül vermiş insanlar arasında bile hızla kan kaybediyor. Sosyal medyayı iyi takip eden partililer bunu göreceklerdir. Parayı canımıza tercih edilmesinin vebali gittikçe Sayın Koca’ya kesilmeye başladı. Demedi demeyin

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir derdiniz olduğunda anlatacak kimsenin olmadığını değil sizi anlayacak kimsenin olmadığını anladığınız an yalnızsınızdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayram süresince bazı ilçelerimizde vatandaşların evlerinde çeşmelerinden su akmamasına kalıcı bir çözüm bulduğumuz zaman ve gerçekleri kabul ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Delinin biri
    26-07-2021 14:49

    Abi aşı konusunda bir yazı bekliyorum senden, sağlam bir yazı. Aşı olanlar ses çıkartamaz oldu, karşıtları hakarete başladı çünkü.

  • yorum avatar
    meczubun biri
    26-07-2021 11:08

    uzun zamandır zafere gitmeyen biri olarak dün gördüğüm manzara karşısında mülteci sorununun insani ve vicdani tarafına rağmen sosyolojik açıdan çok önemli bir mesele olarak önümüze çıkacağına kanaat ettim.Allah sonumuzu hayr eylesin.

  • yorum avatar
    Ali Demirhan
    26-07-2021 09:22

    Bayramı bayram yapan Devlettir Devlet bilmiyor mu ki bu kurban bayramı gerekli tedbirleri almalı ve uymayanlara kılıcını kullanmalı ama biz de yok benden mi hep gülü gösterirler böyle giderse daha çok böyle yazılara ve çıtır simit yazılarına devam edersin kardeşim kolay gelsin saygı ile

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.