Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61286.344$

Çin bitirdi sıra bizde!

19 Aralık 2020, Cumartesi 09:51

Çin’de başlayan ve dünyaya yayılan koronavirüsü en erken bitiren ülke yine Çin oldu. Ürettiği aşı ile kendi halkını aşılayan ve bugün neredeyse sıfır vaka ile yaşamına devam eden Çin, aşısının ne denli verimli olduğunu da ortaya koymuş oluyor.

Yeni yıl partileri düzenlemeye hazırlanan Çin’in ürettiği aşı da ülkemize geldi ve son deneme aşamasına girildi. 21 aralık gibi de kademeli olarak yapılmaya başlanacak.

Hadi güvenilir mi, güvenilmez mi sorusunu soranlara en iyi cevap bugün Çin’in geldiği durum olsa gerek. Almanların yaptığı aşının İngiltere de iki kişi de yüz felcine neden olması da Çin’e olan güveni bir kat daha artırmışa benziyor.

Öncelikli olarak 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar ve sonrasında riskli meslek grupları aşılanacak. Bu durum da sıraya sokarsak, haziran ayına kadar tüm ülke aşılanır gibi geliyor. Ve bu işi bitirirsek normal bir hayata da dönmüş olacağız gibi geliyor. Yeniden ekonominin canlanmaya başladığı, hayatın normale döndüğü, düğünlerin yapıldığı, tatillere gidildiği bir dönem başlamış olacak.

Ve en önemlisi de annemizin elini doyasıya öpmek, büyüklerimiz ile beraber vakit geçirmek, çocukların ellerinden tutmak ve dolaşmak gibi güzel günlere başlayacağız.

Sonrasında hayatımıza daha dikkat edip, yaşam kalitemizi artıracak virüslerden koruyacak keşfettiğimiz yöntemleri uygulamaya devam edeceğiz.

Belki sosyal mesafe kurallarına ve hijyen kurallarına devam edeceğiz. Fakat kısa zamanda bir yıl gibi bir zamanda maskelerden de kurtulacağız.

Virüs nedeniyle parklardan kaldırılan banklar yeniden yerlerine konacak ve namaz öncesi amcaların sohbetleri kaldığı yerden devam edecek.

Bu süreçte ülke olarak dünyaya yaptığımız güzelliklerde tarihin sayfalarında yerini alacak. Dünya devi olarak gördüğümüz ABD, İngiltere ve AB ülkeleri kendi insanları için maske bulmakta zorlanırken bizim ülkemizin bu ülkelere maskeyi ücretsiz gönderdiğini anlatacağız gelecek nesillere.

Onbinlerce insanın vefat ettiğini, günlerce evlerinde hapis hayatı yaşadığı, kimsenin kimseye selam bile vermediğini konuşup bir yüz yıl sonra arşiv niteliği olan gazetelerin yeniden gün yüzüne çıkıp bu dönemde nelerin yaşandığını göstereceğiz gelecek nesillere.

Sağlıklı günlerin yakın olduğu düşüncesiyle sağlıkla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.