Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2434.2
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62955.23$

ÇAĞLAR VE İDEOLOJİLER (2)

22 Aralık 2020, Salı 09:11

Eski Mısır’da yaygın olan bir kölelik anlayışı vardı. Firavun hanedanlığı ve ona yakın olan çevreler huzur içerisinde maddi refaha gark olmuş vaziyette idiler. Zevkü sefa onlar içindi. Köleler karın tokluğuna emekleri sömürülen hiç bir hak ve hukuka sahip olamayan, inşaat malzemesi gibi ihtiyaç nispetinde satın alınan ya da pazarlarda satılan insanlardı. Aç çıplak vaziyette güneşin altında piramitlerde çalıştırılan kayaları ve taşları kıran taşıyan ve eziyete maruz kalıp kırbaçlanan insanlardı. Acaba bugün piramitleri hayranlıkla seyreden insanlık o gün bunların yapımında zorla çalıştırılan ve hiçbir hakka sahip olmayan kölelerin çektiği acıları hiç kendi beden ve ruhlarında hissettiler midiki? Piramitler ilmi yönden şahane lakin firavunların köle düzeni karşısında da ilmi bir cesaretle konuşan kaç ilim erbabı adam var karşı çıkan?

Daha sonraki dönemler de Ortaçağ Avrupa’sında da aynı uygulamalar feodalite organizasyonunda ve mutlak krallık dönemlerinde bir bir kendini gösterirken sadece şekil, yöntem yer ve zamanlarda farklılıklar vardı.

Sömürgeciliğin geçim zorbalığı ilan edildiği batı yakasında İngiliz, İspanyol, Portekizler, Fransızlar ve Hollandalılar Afrika Asya Güney ve Kuzey Amerika başta olmak üzere oluk oluk oralarda kanlar akıtarak insansızlık sistemlerini orada inşa ettiler. Amerikanya endüstrisi insan kanı dökmeye Kızılderililerden başlayarak en iyi Kızılderili ölü olandır demişlerdir. Zulüm ve sömürü çarkında bugün bile geçmişi aratmayan pislikleri halen dünyanın en ücra köşelerinde bile sürdürülmektedir. İleri teknolojileri kan ve gözyaşı akıtmak üzere kurulduğu için insanlar ölmüş evler yıkılmış, birinci ikinci dünya savaşları yaşanmış bu rejimin köle ruhlularını hiç ilgilendirmemiş onlar için önemli olan çil çil altınlar ve damarlarında dolaşan petrol idi.

Sovyetler kendi rejimi olan komünizm için on milyonun üzerinde insan katletti. Fransa Belçika Almanya ve diğerleri Kara Afrika’sında hala sömürü düzenlerini çarklarını değişik adlar altında yürütüyorlar. Kim bunlara baş kaldırabiliyor? Kim karşı çıkıp dünya beşten büyük diyebiliyor? İşte bunu söyleyene topyekûn düşmanlık besliyorlar, sürekli üzerimize geliyorlar ve her seviye de bizlerle savaşıyorlar.

Bugün dünyayı avucunda tutmaya çalışan Yahudi aileler var. İkiyüzlülükle insanları ve ülkeleri tüm toplumları hep birbirine kırdırmaya çalışan bir iki yüzlülük ve ahlaksızlıkla kendi cenderelerinde insanlığı boğmayı amaçlayan bir Yahudi zihniyet düzeninde tüm izmlerin ağababaları olarak bilinmesi gereken yönleri olduğundan, meselenin kökünü tanımadan bugün cereyan eden hadiseleri anlamak veya usulünce yorumlamak mümkün değildir. Her endüstri dalında Yahudi zihniyet ve parmağı vardır. Sızmadıkları yer, el atmadıkları konu uzanmadıkları masa kalmamıştır. Bu esrarlı mahlûkların hırsı dünyamızı iyice germeye içinden yanmaya ve korkunç boyutlarda patlamanın eşiğine getirmeye devam ediyor.

Öyle ki bu solucanlar dünyanın bile kimyasını bozdular. Küresel ısınma faktörü ve coğrafyanın giderek kötüleşmesi hep bunların doymak bilmez sömürü anlayışlarından mülhemdir.

Yahudi hangi fikir etrafında birleşilmiş ise onu fesada uğratmaya memurdur. Yahudi zihniyet olarak bozguncudur. Gaspçıdır. Dünya ne kadar karışırsa onların düzen anlayışları o kadar tıkır tıkır gider. İşte her ülkede hangi kavramlar yıldızlaştırılmışsa onun başında olmuştur. Milliyetçilik mi revaçta başında mutlaka bir Yahudi el altından teşvik edip yönlendirmiştir. İslam adı altında bir çalışma mı yapılacak kendi zihniyet kavramlarında bunu mecralandırmaya gayret eder ve içini bozup ayarını kendine göre yorumlayıp bundan menfaat temin etmeyi başarır. Dünyadaki tüm anarşi ihtilal kan ve sömürünün kabil gibi müsebbibi olan bu kahrolası vampirler lanetli olmanın ezikliği ile adeta hınçlarını tüm insanlıktan çıkarıyorlar.

Velhasıl ürpermeyen ve kılını kıpırdatmayan insan hak ve sevgilerini tanımayan kalbi olmayan insanlar için, fert cemiyet ve devlet olarak yaşamayı değil de hep mutsuzluk aşılayan ve uygulayan sömürü düzenli ve ahlaksızlığı teşvik eden ve sapkın ideolojileri ile sürekli kafaları karıştıran bu Yahudi zihniyetinin dünya nezdinde kimliği anlaşılmadığı müddetçe kötülük ve fenalıkların organizeli olarak devam edeceği aşikârdır. Ne diyelim. Rabbim feraset versin bizlere. Herkese. Tüm insanlığa.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.