Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60838.02$

Bu felaketler niye!

11 Ağustos 2018, Cumartesi 08:18

 

Sevgili dostlar yine bir hafta sonu sizlerle birlikteyiz. Kurban Bayramına sayılı günler kala bayramdan, kurbanlıktan, birlik ve beraberlikten bahsetmek isterdim ama maalesef ülkemizin başında bir musibet dolaşıyor ama nedenini bilmiyorum.

Terörist bir rahip yüzünden gerildiğimiz ABD’nin tutumu yüzünden ülkede ekonomi ciddi yıpranmalar yaşıyor. Öyle ki dolar 6 lirayı geçti, gerçi geri düştü ama bu düşüş devam edecek mi? Yoksa dolar yükselmeye yeniden geçecek mi? Ülke ekonomisi allak bullak oldu, yabancı yatırımcı kaçmaya başladı, yerli yatırımcının ise korkulu bekleyişi devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki Rize’de kısa bir açıklama yaptı:

Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah, ülkemizi, 81 vilayetiyle çok daha modern bir hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Şunu bilin; bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var. Bizler çok çalışıyoruz. 16 yıl önce neydik, bugün neyiz. İnşallah sizlere sabır, gayret diliyorum. Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah 2023'e farklı gireceğiz. Benim buna imanım, inancım var. 24 Haziran'da siz bizi yalnız bırakmadınız’ dedi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bir bir yeneceğimizi, kimseye minnet etmeden hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi söyledi. Bu konuşma piyasaları rahatlatmadı maalesef ama yinede vatandaş bazında bir rahatlama oldu.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde Ordu’da yaşanılan sel felaketi ‘Allah bizi cezalandırıyor musun?’ dedirtti resmen hepimize. Şiddetli yağış nedeniyle köprüler çöktü, Karadeniz Sahil Yolu trafiğe kapatıldı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Ayrıca yağış nedeniyle mahsur kalan 715 işçi çalışmalar sonucu tahliye edildi. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz "7 ilçemizde ciddi şekilde afet var" dedi.

Daha önce defalarca yazıldı, çizildi, konuşuldu. Doğanın dengesini bozuyoruz, doğayı yok ediyoruz diye. İşte maalesef doğanın intikamı fena oluyor. Bu sadece Ordu için geçerli değil sadece Ordu’daki ağaçlar yok edilmiyor, tüm Türkiye'nin hatta tüm Dünya’nın doğasını katlediyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.