Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2436.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62856.91$

Brokoli’nin faydalarını öğrenenler Bu sebzeyi sofrasından eksik etmez

11 Şubat 2021, Perşembe 09:24

Sevgili okurlarım bu fayda sizler için Brokolinin faydalarını araştırdım. Elde ettiğim veriler sonunda Brokolinin faydalarını şöyle sıralamak istiyorum.

İnsan vücuduna içeriden ve dışarıdan pek çok etkisi olan brokoli faydaları saymakla bitmez. Çevresel etkenlerden oluşabilecek hastalıklara, organ hasarlarına iyi gelen brokolinin faydaları şöyledir: Hastalıklara yakalanma riskine karşı vücudu koruyan güçlü bir takım içeriklere sahiptir. Vücudun toksin seviyesini normal değerlerde tutar. Organların ihtiyacı olan omega-3 düzeylerini inflamatuar sistem aktivitesini dengelemede önemli rol oynar. Sindirim sistemi dahilinde oluşabilecek kaempferol alerjen madde etkisini azaltıcı etkilere sahiptir. Pek çok besine nazaran daha fazla ve üç tür antioksidan sağlayıcısıdır. A ve E vitamini kaynağıdır. İçinde bulunan anti-enflamatuar ve pro-detoksifikasyon bileşenleri sayesinde kanser riskini önler. Metabolik rahatsızlıklarda fayda sağlayıcıdır. Zayıflama için diyetlerde kullanılabilir. Vitamin ve minerallerinden en üst düzeyde faydalanarak bebek maması olarak kullanılabilir. Brokolinin faydalarını en üst düzeye çıkaran yanı yoğun klorofil içeriğidir. Sebzeye yeşil rengini veren bu pigment ne kadar yoğun olursa brokoli daha yeşil görünecek ve daha faydalı olacaktır.

Kısaca faydalarını özetleyecek olursak brokolinin faydaları şöyle;

İltihap sökücüdür: Brokolide kaempferol diye adlandırılan flavonlar bulunduğundan iltihap sökücü özelliği vardır. Artrit ve gut hastalığına iyi gelir.

Alerjiye iyi gelir: Brokoli iltihaplı durumlara iyi geldiği için alerjiyi önceliyici özelliği vardır. Kaempferol maddesi zengin yiyecekler yemek zorundaysanız brokolinin yanısıra lahana, üzüm, çilek ve domates de yiyin.

Lif kaynağıdır: Brokoli diyet yapan insanların dostudur. Tok tutar ve çok uzun süre açlık hissetmezsiniz.

D vitamin açısından çok zengindir: D vitamini eksikliği çeken bir kişi mutlaka brokoli yemelidir. Brokoli D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur.

Gözlerinize faydalıdır: Lutein ve zeaxanthin adlı karotenler açısından zengin olduğu için brokoli gözler için çok faydalıdır.

Harika bir cilde sahip olursunuz: Brokolinin faydalarından bir diğeri de brokolideki glucoraphanin adlı kimyasalın sindirim sırasında başka kimyasallara dönüşebildiği için cildinizi gençleştirme özelliğine sahip olmasıdır.

Kalp hastalıklarına yakalanmanızı engeller: Brokolideki lutein maddesi gözlerinize iyi geldiği gibi damarları açık tutarak kan akışını düzenler ve kalbinize de iyi gelir.

Protein açısından zengindir: Neden brokoli yemeliyiz sorusuna verilebilecek bir diğer güzel cevap da yağsız proteinler açısından zengin bir besin olmasıdır. Bir tabak brokoli yemeği yerseniz 3 gram protein ve 0 gram yağ alırsınız.

Kas ağrılarına iyi gelir: Küçük bir servis tabağıyla brokoli yeseniz potasyum dengenizi sağlarsınız ve bu da koştuktan sonra oluşacak kas ağrılarını giderir Kemikleriniz için iyidir: Kemiklerinizi kalsiyum açısından güçlendirdiği için çok faydalıdır.

Uzmanların görüşlerinden Brokoli hakkında elde ettiğim bilgiler bu kadar.Her zaman dediğimiz gibi sağlıklı sebze ve meyveleri tercih edin. Sağlıcakla kalın,

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.