Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    10218.81
  • BTC
    62976.17$

Bitmez bu virüs belası

27 Şubat 2021, Cumartesi 09:01

Bahar gelirken vaka sayıları da artmaya başladı. Yerinde karar ile düzelen şehirler (Konya hariç) hepsi tek tek sinema salonlarını, lokantaları, kafe ve çay ocaklarını açacak. Hatta en önemli okulları açacak.

Konya açılacak ve normale dönecek iller arasında yok. Böyle giderse de olmaz zaten. Güneşi gören sokağa çıkıyor ve maskesiz mesafesiz hasbıhal ediyor.

Ne okullar açılır Konya’da ne de işletmeler. Konyalılar bu konuda vurdumduymaz. Normale dönme gibi bir niyetleri de yok zaten Konyalıların.

Aslında vaka sayısının şu anki sayının 3 katına çıkması gerekir ki, onu da gördük ve yine de sokağa çıktı Konyalılar. Böyle bir artış daha yaşansa da, tekrar gözden geçirsek ve en az 1 ay gibi sokağa çıkmayı engelleseler ve o süreçte de virüsü bitirsek.

Kamu üzerine düşüne yapmalı. Denetimleri artırmalı. Örneğin çay ocaklarını bari denetlemeli. Güneşe tabure atan çay ocaklarında sanki virüs bulaşmazmış gibi, insan oturmuş çay içiyor. Şikayet etsen ne olur ki, kimse denetlemeye gelmez.

Çünkü, bu çay ocağının önünden bekçi de zabıta da geçiyor. Hatta en önemlisi Belediye’nin tam karşısında bulunuyor. Sadece burada mı? Hayır birçok çay ocağı kapılarını açmış müşteri alıp çay veriyor. Mevlana Caddesi üzerindeki ara sokaklarda dönerciler masa sandalyeyi kaldırmış kasa atmış onun üzerine oturan müşterilerine döner veriyor.

Masa ve sandalye değil kardeşim bu dese yırtar gibi duruyor dönerci.

Onu bunu bilmiyorum, bildiğim bir şey var. Konya’da bu vaka bitmez. Azalmaz da. Böyle giderse zaten Konya’nın tamamı virüse yakalanacak ve bu iş sürü mantığı ile son bulacak.

Sağlıcakla virüsten uzak durun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.