Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2460.1
  • BIST
    10343.72
  • BTC
    62893.01$

BİSKÜVİYİ KİM YEDİ?

09 Ocak 2015, Cuma 00:00

Yıllar önce televizyonlarda bir reklam filmi oynuyordu. Henüz yeni konuşan küçük çocuklar, ortaya konan bisküviyi yiyip bitiriyorlar. Anne gelip biraz da kızgın Bisküviyi kim yedi? Diye sorunca çocuklar elleriyle işaret edip “O” diyorlar. Yani adeta suçu karşısındakine atıyorlar...

4 bakanın Yüce Divana Gönderilmesindeki olayda bana göre aynı. Ne olursa olsun bütün suçlu PARALEL YAPI...

Hırsızıda, namussuzuda, şikeciside bisküviyi kim yedi misali Paralel yapıyı işaret ediyorlar.

Nasreddin Hoca’nın evine hırsız girmiş de Hoca’yı herkes eleştirmeye başlamış, kapıyı niye iyi kilitlemedin çalınan malzemeyi niye oraya koydun? V.s v.s Hoca’da kızıp HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK? Demiş.

4 Bakan’ın Yüce Divan’a gönderilmemesindeki durum da aynen böyle...

4 Bakan için Yüce Divan’a gidip gitmemesi konusunda KOMİSYON kuruluyor. 9 AKP li 4 CHP li 1 MHP li 1 HDP li vekil getirilen yayın yasağı nedeniyle protesto ederek ayrılıyor.

Bakanlar Yüce Divan’a gitsin mi? Gitmesin mi? Oylamasında 9 AKP li vekil gitmesin, 4 CHP li ve 1 MHP li vekil toplam % vekilde gitsin diyor...

9 Ocakta, komisyon neden Bakanların yüce divana gitmemesi gerektiğini, bir RAPOR la açıklayacak.

Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN herkes komisyonun kararına saygı duymalı diyor.

Allah aşkına komisyon kutsal bir yapı mı da saygı duyacağız? 9 AKP li gitmesin 5 Muhalefet gitsin (Yüce Divana) demiş. Ben buna hiç saygı duymam. Bu komisyon tarafsız bir yapıdan ve çeşitli meslek guruplarından oluşsa karara saygı duyarım. 4 Eski Bakan AKP li milletvekili. Haydi oradan be ne saygısı?

Şunu diyorsanız Anayasa Mahkemesi yani Yüce Divan, Paralelcilerden oluşmuş bu yüzden bu dört bakanı göndermedik diyorsanız yazıklar olsun derim.

Anayasa Mahkemesi 17 üyeden oluşuyor. 10 üyeyi Sayın GÜL, 1 üyeyi Sayın ERDOĞAN, 2 üyeyide Meclis atamış. Yani iktidar yanlıların üye ataması 13, 4 üyede Sayın Sezer tarafından kalma... Ayrıca

AYM Başkanı Sayın Hasım KILIÇ Mart ayında emekli oluyor.

Eğer yine suçu Paralel yapıya atacaksanız yemezler. 2001 de bu iktidar yolsuzluk soruşturmalarının önünü açacaktı. Vekillerin dokunulmazlığı Meclis çalışmalarıyla sınırlandırılacaktı, Hani nerde?

Sığınılacak son kale elde edilen deliller olabilir. Efendim 4 bakanla elde edilen deliller yasadışı yollarla elde edilirse delil sayılmayacak. Ne güzel değil mi? Şikeciler dahil herkes her haltı yiyecek ama dinlemeler deliller yasal yoldan elde edilmediği için delil sayılmayacak dolayısı ile şikecinin şikeciliği, hırsızların hırsızlığı, namussuzların namussuzluğu örtbas edilmiş olacak...

Deliller yasa dışı yoldan elde edilse bile, bu delilleri elde edene de gerekli cezayı verirsiniz ama delillerde geçerli olur.

Hani Özal zamanı Emlak Bankası Genel Müdürü Engin CİVAN’ı vuran kişi, sorgusunda Engin CİVAN’a rüşvet verdiğini, belge göster diyenlerede küfürlü bir şekilde “RÜŞVETİN BELGESİ Mİ OLUR” demişti. Eğer siz yasal yollardan delil beklerseniz kara kara günlere kaldık demektir. Sizin belge olarak görmediğiniz. O TAPE ler her şeyi anlatıyor. Komisyon Başkanı AKP’li hakkı KÖYLÜ şimdide delil olmayan bu TAPE leri yakma niyetinde. Vallahi sizede o yakışır.

Gelelim 4 Bakanın durumuna. Acaba bunlar suçlu mu suçsuz mu? Neden bu dört bakan seçildide başka bakanlarla belge yok.

Sayın ÇAĞLAYAN’ın neredeyse trilyonluk saatini bilmeyen kalmadı kendide ikrah etti.

Bu dört bakan özellikle konuşmaktan kaçındı. Hukukta yemininde yeri var. Yüreği olan bu bakanlar, inançları üzerine yani Kur’an üzerine suçsuz olduklarını dair hem kendileri hem de çocukları için yemin edebilirler mi? Kur’an daki en önemli sure ile dalga geçen yemin edebilir. Ama benim aklıma 9 AKP li vekilin yemin etmesi geldi. İnandığı değerlerle ilgili bu dört bakan suçsuzdur Kur’an üzerine yemin ediyoruz diyebilirler mi?  İşte komisyondaki 9 AKP li bunu yapabilirlerdi diyorum.

Ama bu yemin onların ahretlerini acaba karartırmıydı. Neyse Şimdi tek umudumuz TBMM Genel Kurulu Bu dört Bakan yüce divana gitmeli ve suçsuzsa orada aklan malı. Yoksa bütün AKP liler vicdanlarda suçlu olurlar, mahkum olurlar Bekleyip göreceğiz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.