Konya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2437.5
  • BIST
    10183.32
  • BTC
    61690.4$

BİRLEŞMİŞ İLLETLER (1)

24 Ekim 2015, Cumartesi 00:00
 

Bir­leş­miş milletler: Dünya barışını ve güvenliğini korumak,  ulus­lar arasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluştur­mak gayesiyle,  İkinci Dünya Sava­şından sonra 24 Ekim 1945 tari­hinde kurulmuştur. 

Kuruluşun zahiri gayesi bu. Hakikatte ise: Dünyayı daha iyi ve kolay bölüşebilmek, zenginliklerini sömürebilmek,  zayıf devletlerin dizginlerini devamlı ellerinde tutup,  Demoklesin kılıcı gibi tepelerinde durabilmek,  kül­tür emperyalizmini daha iyi sağla­yabilmek ve dünya milletlerinin gö­zünün içine baka baka onları kandırıp aldatabilmek için daimi üyelerin yani güçlü devletlerin amacına yönelik kurulmuş bir teşkilattır. 

Meselâ;  herhangi bir hususta üye devletlerin l50 tanesi evet dese de,  daimi üyelerin bir tanesi hayır dese o karar kabul edilemiyor. Nerde kaldı adâlet? Nerde kaldı diğer devletlerin şeref ve haysiyetleri.

 Demek ki bu teş­kilat 6-7 daimi üyenin key­fine göre hareket edip karar veren bir teş­kilat.         Ya­zımın başlığına Birleşmiş İlletler dedim.  Şimdi bazı mi­salleri ve­si­kala­rıyla beraber arz edeyim,  sizde bu ismin doğru olduğu kanaatine vara­cak­sınız. 

Birleşmiş milletler nükleer ve konvansiyonel silahların yapı­mını ya­saklıyor. Nükleer enerjiyi bile kontrole tabi tutuyor. Peki ABD,  İngil­tere,  Fransa,  İsrail,  Rusya,  Çin,  Hindistan...  nükleer bombaları harıl harıl üreti­yorlar. Onlara bir şey yok. Müslüman devletler yapamazlar niye? Ya­parlarsa Yahudi ve Hıristiyanlara kölelik yapmama hususunda belki kafa tutarlar. Belki yeter artık kanımızı emdiğiniz deyiverirler. 

BM demokrasi havarisi.  Totaliter yani askeri rejimlere mü­samaha yok.  Seçimle gelen hükümetler milletleri idare etmeli.  Bu sebeple bakın Haiti deki askeri yönetimin burnunu ABD askerle­rine sürttürdü.  İyi helâl olsun.  Peki, Cezayir’de bu çark niye ter­sine dönüyor. Orda seçimle gelen hükümeti kovdu­rup ye­rine askeri cunta getiriliyor. Haaa bu caiz. Niye orada seçimle gelenler inançlı Müslümanlar. 

12 Eylül hareketinin yapılmasını teşvik eden ABD başkanı Kartır,  bir operada kendisine harekâtın başarıya ulaştığını: "Senin çocuklar ba­şardı­lar"([1]) diye haber verince memnuniyetle karşılamış­tır. Yani işlerine gelen her rejim bunlar için mubahtır.  O demokrasi,  insan hakları evrensel beyan­na­mesi... bunların hepsi laf-ı güzaftır. 

Birleşmiş milletler Müslümanları da koruyor canım!  Bak Suud’u,  Ku­veyt’i nasıl koruyor. Evet onlar gibi,  Batı ve ABD’nin menfaatlerine dokunmaz, bütün zenginliklerini onların hizmetine verir, onların her emir­lerine baş eğer, gerdan kırarsan, ister şeriatla,  ister monarşi ile ister totali­ter rejimlerle ülkeyi idare et karışmazlar ve böyle idareleri ayakta tu­tarlar. 

BM bağımsız bir devletin başka birisi tarafından işgal edilme­sine,  toprak kazanmasına katiyen müsaade etmez. Bak Irak’ı nasıl durdurdu.  Çoluk çocuk halkını açlıktan ilaçsızlıktan nasıl solutu­yor. 

Peki efendim.  Bosna Hersek te BM üyesi.  Üstelik bu kuru­luş tarafından birçok bölgesi güvenli bölge ilan edilmiş.  Ama Sırpların oralara neler yaptığı görülüyor.  Haaa Orada hain sülük­lerin menfaati yok.  Petrol yok,  dolar yor,  üstelik ezen Hıristiyan ezilen Müslüman.  O zaman orada bir tek Coni'nin kanını akıtmaya gerek yok. 

 

 

Dipnot:

1-11.02.1992’de mevcut bütün TV kanallarından haber olarak geçilmiştir.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.