Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2445.6
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61323.58$

BİN BİNLERİN SABIKASI ARTIYOR

07 Temmuz 2021, Çarşamba 08:16

Sabah sabah bugünkü yazımı yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğimde çok çok ama çok mutluyum. Huzurluyum. Heyecanlıyım. Dolu doluyum.

Bugün inşallah huzurumuzu bozacak başka gelişmeler olmazda güzel konularla yazımızı tamamlayabiliriz.

İsterseniz işe biraz ekonomik başlayalım.

Allah’a çok şükür kimse inanmasa da enflasyon yüzde 1 nokta küsur çıktı.

Buna göre bizim emeklilik maaşlarımız belli oldu.

Hele hele birde Reis canlı yayında müjdeyi verdi (!) emeklilerin maaşı bayramdan önce yatacak dedi.

Allah başka ne isteyeceğiz?

Belamızı isteyecek değiliz ya (!)

Neyse biz dönelim boyumuzu aşmadan haddimizi bilerek kendi yerel konularımıza.

……….

REMZİ AY’IN SESİNİ DUYDUM

Konya’da taaa TEK döneminden bugün sporda Türkiye geneline Sayın Mehmet Baykan’ın sağ kolu hafızası olarak görev yapan beyefendi isim Remzi Ay abimiz laf aramızda ipten döndü.

İlk şoku attıktan sonra sürekli olarak sağlığı ile ilgili hızlı gelişmeleri takip ettik.

Veee en nihayetinde dün Remzi abimizin telefonda sesini duyduk.

İnanın yine hiçbir şey yokmuş gibi canlı canlı dolu dolu idi.

Remzi abiyi Allah sevdiklerine bağışladı.

Bizde kendisine bu vesile ile bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.

DEDİK DEĞİL Mİ?

ELEKTRİK ZAMMI

ÇOK ACITTI

Elektriğe gelen son zam vallahi sessiz adamı köpürtüyor. O zam haberinden sonra iki ayrı semtten iki ayrı bürokrattan şu fotoğraflar geliyordu

Bu kareyi çekip gönderen bürokrat abimiz şöyle diyordu;

“Abicim, Medaş kış uykusundan uyanamadı her halde. Çünkü yazın saat 05:00 te hava aydınlanmakta ama sabah 08:00kadar bu ışıklar yanmakta. Akşam ise saat 19:00 da ışıklar yanmakta akşamüstü 20.30 da hava kararmakta. MEDAŞ zaten %15 zam yaptı bu israfa son demeli artık” derken bir başka müdür pozisyonunda ki bürokratımız ise yine fotoğrafı gönderiyor ve;

“Hava kararmadan sokak lambaları yanıyor. Burası Meram ………… Mahallesi. Enerji tasarrufunu önce MEDAŞ yapacak sonra vatandaş değil mi abi?”

………………

Vallahi bunlar otomatik ayarlı mı? Yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.

Ama son elektrik zammından sonra bizim millet tuttuğunu öpüyor.

Demedi demeyin. 

YILDIZ TİLBE, ALİ KEMAL ABİMİZİ BULMUŞ

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe’nin Afyon Başaranlar tesislerinden öyle ilginç fotoğrafları geldi ki hem şaşırdım hem de çok sevindim. Dahası bu fotoğraf kareleri ulusal basında da çıktı.

Ali Kemal Başaran abimiz dahası Başaran ailesinin tecrübelisi genci tüm fertleri hem benim için hem de şehir için birer değerdir.  

Yıldız Tilbe’nin hiçbir yerde yayınlanmış doğal halleri ile Başaran ailesini görünce yolda yürürken altın dolu küp bulmuş gibi seviniyordum.

OTOBÜS ŞOFÖRLÜĞÜ ZOR ZANAAT

Üniversiteden bir öğretim üyesi şu çektiği fotoğrafı bizimle paylaşıyor

Ve önce şunları yazıyor “Beş dakika önce Lastik Durağında Meram Yeni Yol sürücü arkadaşı önce uyardım. Burası yaya geçidi dedim. Ukalalık yaptı. Devam ettirdi “oradan geçsen ne olur? “ diye. Onun için size yazdım. Zaten arkadaş pardon falan dese hiçbir problem yok. Ama işi uzatınca kızdım” dedi ve sonrada telefonla arayarak durumu izah ediyordu.

Bu şehirde Belediye otobüs şoförlüğü yapmak gerçekten tarifsiz zor.

Bu arkadaşlara kesinlikle psikolojik destek verilmeli.

Biz yarım saat trafikte direksiyonda durunca kafayı yiyoruz.

Bu insanlar ne yapmalı bilemiyorum artık.

BİN BİNLERİN HALİ NE OLACAK?

Şehrimizde çocukların gençlerin yeni oyuncağı bin bin olarak dilimize yerleşen sctorlar ile ilgili şikayetler çoğalıyor.

Buyurun önceki gün gelen şu fotoğraf karelerine birlikte bakalım.

Duran. Yani içinde sürücüsü bile olmayan park halindeki araca bir bayan bin bin sürücüsünün dengesini kaybederek çarpması sonucu araçta meydana gelen maddi hasar.

Haaaa daha ambulansla taşınan bin bin sürücülerinin de fotoğrafları var.

Ne olur birileri buna bir çözüm bulmalı.

Bu bin binleri sokaklara salıvermekle iş bitmiyor.

Denetim ve kontrol şart   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahilliğin kötüsü cahillikten memnun olmaktır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sabah ve akşam saatlerinde başta BÜSAN ve BORSA alt ve üst geçitleri ile Organize Sanayi bölgeleri güzergahındaki çekilmez hal alan trafik sorununa köklü bir çözüm bulabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Kızgın Emmi
    07-07-2021 15:37

    sayın Özteke, o bin bin dediğiniz insan sağlığına bisiklet kadar faydası olmayan ve trafikte tehlikeler ortaya koyan şeyleri kaldırmak çok kolay ama birilerinin menfaati varsa, bunları kaldırmak o derece güçtür. Merakım şu, belediye bunların zararını bildiği halde hala bunlara izin veriyor ve yaygınlaştırıyorsa bunun altında bir bit yeniği ve dolaylı veya dolaysız birilerinin rantı vardır.

  • yorum avatar
    Murat
    07-07-2021 13:22

    Yollarımızda çok fazla yarık, çatlak, kapak kot farkı, çukur vb durum varken bu küçücük ve ince tekerli araçların güvenle bu yollarda gidebileceğini beklemek başlı başına bir hata.

  • yorum avatar
    Ali Demirhan
    07-07-2021 13:14

    Konya da ben yaptım oldu dedikçe biz daha çok sıkıntı çekeriz aylar önce bin binler hakkın da bu yiğit kalem Kardeşimiz Uğur ÖZTEKE uyardı değişen birşey yok bisiklet yolları da aynı caddelerdeki ağaçları söz de damla sulama ile sulayacaktık milyonlar toprağa gömdük ne oldu çalışmıyor Mevlana nın önü ayrı bir dert canım ağaçlar gitti zaman gitti para gitti değişen birşey yok saygı ile

  • yorum avatar
    Bir bilen
    07-07-2021 10:59

    Trafik sorunu çözülmez zira belediye hala bakanlıktan devraldığı arsaları işyeri imarlı satıyor son 6 ayda binlerce işyerlik arazi satıldı m2 fiyatları 2000 leri buldu ve hala üç beş kişi dükkan alsın servetine servet katsın diye şehrin 250 bin mültecisi ve 750 bin garibanı bu çileyi çekmeye devam edecek.bu gün gördüğünüz trafik 2 ye katlanacak altyapı çökecek ama olsun gün bu gün para gelsinde 5 yıl sonraya Allah Kerim mantığı.bir şehir plancısı olarak baksanız uçaktan Konya’nın son 20 yılına inanın kahrolursunuz.Yazık ettiler şehrimize vesselam.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.