Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2442.7
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62786.1$

BİLİM KURULU ÜYELERİ! NERELERDESİNİZ?

30 Mart 2021, Salı 08:59

Bizleri virüsten korumak için televizyonlarda o kanal senin bu kanal benim, aman mesafe, maskeyi şöyle çıkaracaksınız, maskenin üzerine elinizi değmeyin, temizlikte elinizi şu kadar saniye yıkayarak temizleyin, dışardan geldiğinizde elbiselerinizi balkona bırakın diyen, kalabalık oluşturmayın, kalabalık yerlere girmeyin v.b. diyen bilim kurulu üyeleri nerelerdesiniz?

Geçen hafta yaşanan kalabalığı gördünüz. Parti kongrelerinden bahsediyorum. Hiçbiriniz televizyona çıkıp bu uygun değildir. Böyle olmaz diyebildiniz mi?

Yahu biz boşuna uğraşıyoruz, ben istifa ediyorum diyebildiniz mi?

Suskunluğunuz ne anlama geliyor?

Türkiye’nin dört bir yanından insanlar Ankara’ya akın ediyorlar. Otobüslerle bazen de trenle. Yani virüs otobüsle ve trenle Ankara’ya ulaşıyor.

Otobüslerin hallerini gördük. Maske mesafe hak getire. Oynayarak geldi bazıları Ankara’ya.

Ankara’da kapalı binada ve dışarıda çok yakın olan insanlar. Hiç kusura bakmayın! Kongrelerinizi seyircisiz yapabilirdiniz.

Geri dönüş yolunda çekimler yok, sosyal medyaya yansımamış. Belki de virüssüz Ankara’ya gelen otobüsler virüslü olarak yurdun dört bir yanına dağıldılar.

Aklıma maçların oynandığı stadyumlar geldi. Kocaman pankartlarla Maske, mesafe, temizlik diyorlardı.

O pankartların da önemi kalmadı.

Bir diğer konuya geçiyorum. Bu işin maliyetini kim karşılıyor? Maalesef devletimiz karşılıyor. Gurubu olan partiler devletten milyonlarca lira yardım alıyorlar.

Fazla uzatmayayım, artık birileri çıkıp maske, mesafe, temizlik demesin. Sağlık Bakanımız bile bunlardan umudunu kesmiş ki, tek umudumuz aşı diyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HARP OKULLARI’NA GİRİŞTE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Altına imza atarak kabul ettiğimiz, meclis kararıyla kabul ettiğimiz İstanbul sözleşmesinden tek imza ile ayrıldık. Beni İstanbul sözleşmesinin içeriği şimdilik ilgilendirmiyor. Beni yapılan uygulamalar ilgilendiriyor.

Sormazlar mı, madem ayrılacaktınız niye kabul ettiniz?

Hangi maddeleri hoşunuza gitmedi? Ayrılmak nereden aklınıza geldi? Size bu konuda kim müracaat etti?...

Bu sözleşmenin kabulü devletçe yapılır. Ayrılışı da devletçe…

Acaba halk ne düşünüyor bu konuda? Halk aynı görüşte değil ki tepki verdi.

Benim gönlümden geçen bu uygulamalara girerken de, çıkarken de halka sormak. Yani HALKOYLAMASI yapmak. Biz bu işi böyle yaptık, siz şimdi bunu savunun demek yerine, halk istediği için yaptık demek daha doğru olur. Zaten halkın istediğini yaparsanız, kimsenin pek sesi çıkmaz.

Bakın İngiltere AB’den ayrılıyor ve halkına soruyor.

Sizler de halkın düşüncelerini kolayca okuyabilirsiniz.

Bakın siz EYT (Emeklilikte Yaşa takılanlar) liler için bir güzellik yaptınız da, bir çatlak ses mi çıktı? Güç durumda olan emeklilere bir güzellik yaptınız da çatlak ses mi çıktı?

Demek ki bir güzellik yaparsanız, halk bunu güzelliklerle karşılıyor.

Gelelim harp okulların da yönetmelik değişikliği. İrtica faaliyetlerine karışmamış olmak özelliği yürürlükten kaldırıldı. Efendim kavram somut değilmiş.

Harp okulları milletin ordusuna subay değiştirdiği için irtica faaliyetlere karışmamış olması en güzelidir.

Aslında konuyu açayım. Burada kastedilen cemaat ve tarikat mensuplarının okula alınmaması. 1970’li yıllarda da bu işler vardı. Sadece irticai faaliyet değil sağ, sol örgütlerine bulaşanların da bu kutsal yuvaya alınmamasıdır.

Okula giden öğrenciler sonradan cemaat ve tarikatların okullarında okuduğu, yurtlarında kaldığı anlaşıldığı an öğrencilikle ilişkisi kesilirdi.

FETÖ belası bizi akıllandırmamış veya bu cemaat iyi şu tarikat iyi meselesine dönmüş iş.

Benim anlamadığım neden buna ihtiyaç duyuldu. Örneklerle anlatın anlayalım. Kim istedi bu değişikliği. Gelecekte sıkıntı çekeceğimiz uygulamalardan Allah rızası için vaz geçelim.

Bu konuda son söyleyeceğim lütfen konuyu halkla paylaşın. HALKOYLAMASI uygulamasını faaliyete geçirin ne olur.

PUDRA ŞEKERİ MESELESİ…

İnsanın olduğu her yerde her şey olur. Kokain de içilir, esrar da içilir satılır. Her şey olur. 

Önemli olan bunları savunmamaktır. Partili bir hukukçu niye abartıyorsunuz, her insan hata yapabilir, bu kişiyi topluma kazandırmak için uğraşalım diyor. Beni düşündüren bu olay muhalif bir partide olsa, bu hukukçu aynı şeyi söyleyebilecek miydi? Yoksa her zaman ki gibi işte muhalefet mi diyecekti.

Yine bir partili efendim olayı büyütmeyin falan diyor.

Ben bir şey demiyorum. Bu şahsın vasat bir memur maaşıyla bu serveti nasıl elde etti? Otellerde, moteller de kızlarla bu pozları nasıl veriyor. Savunacaklar, çabalayacaklar gereğini yapsın. Ben bunlara vaktimi ayıramam. Olay ortada.

EĞİTİM DE SIKINTI DEVAM EDİYOR…

Kastettiğim açık olan okullar ve yüz yüze eğitim.

Muğla-Milas açık olan 124 okuldan, 102 okulda yüz yüze eğitime ara verildi. Köy öğretmenlerinin mutlaka aşılanması önerildi.

Prof. Dr. Mehmet CEYHAN küçük yaş gurubu virüsü belirti göstermeden yaşıyor diyor. Küçük çocuklar da belirti göstermiyor. Okulların açılması yeniden gözden geçirilmeli diyoruz.

Konya ne alemde? Virüs konusunda kulağımıza pek hoş olmayan duyumlar geliyor. Mesela geçtiğimiz hafta karantinaya alınan okullar, vakaların görüldüğü okullar bunları bilmek zorundayız. Hani yerinde karar meselesi vardı ya. Virüs yayılırsa bunun sebebi ben değilim, bu işin sorumlularıdır.

Allah’ın bildiğini kuldan esirgemeyin. Yaptığınız her işte, yapacağınız her işte halkı ön planda tutun.

Hor görmeyin şu garipleri. Onlarında bir sahibi var, yaradanı var.

Hakk’ı ve halkı hep ön planda tutun.

Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.